Directorul de la Citigroup a acceptat salariul de 1 dolar pe an

Joi, 12 Februarie 2009, ora 10:00
2028 citiri
Directorul de la Citigroup a acceptat salariul de 1 dolar pe an

Directorul general al grupului financiar american Citigroup, Vikram Pandit, a anuntat ca va accepta un salariu simbolic de 1 dolar pe an, fara alte bonusuri.

Vikram Pandit a declarat ca va face acest lucru pana cand institutia financiara va trece pe profit, informeaza Bloomberg .

"Am acceptat acest salariu simbolic si vreau sa va asigur ca lucrurile la Citigroup vor merge foarte bine", a declarat Pandit, inainte de a fi audiat de Comisia pentru Servicii Financiare a Camerei Reprezentantilor.

El a fost audiat, impreuna cu reprezentantii altor sapte mari banci americane, in privinta modului in care au utilizat fondurile primite prin programul de stabilizare financiara in valoare de 700 de miliarde de dolari.

In noiembrie, Citigroup a obtinut, de la guvernul american, un plan de salvare, printr-o infuzie directa de capital de 27 de miliarde de dolari si garantarea creditelor si pierderilor de catre stat. Asta dupa ce banca primise deja 25 de miliarde de dolari din programul de salvare a sistemului financiar.

Numai pentru perioada octombrie-decembrie 2008, grupul financiar american a raportat pierderi de peste 8 miliarde de dolari.

#citigroup, # salariu, # profit, # banci, # fonduri, # infuzie, # capital , #stiri Citigroup