Citigroup vrea sa renunte la sustinerea guvernului si sa se finanteze pe cont propriu

Miercuri, 16 Septembrie 2009, ora 13:25
1515 citiri
Citigroup vrea sa renunte la sustinerea guvernului si sa se finanteze pe cont propriu

Citigroup Inc., vrea sa se retraga din programul de sprijinire al bancilor americane, in contextul in care autoritatile de reglementare vor sa retraga fondurile oferite pe o perioada limitata, scrie Bloomberg, informeaza NewsIn.

Citigroup, cea de-a treia banca din Statele Unite, a purtat discutii cu Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC), autoritatea ce gestioneaza fondurile de ajutor, in legatura cu retragerea din cadrul programului la data expirarii, pe 31 octombrie.

Citigroup avea la 30 iunie datorii garantate de FDIC in valoare de 72,4 miliarde dolari dar nu intentioneaza sa ceara guvernului o prelungire de urgenta a programului de sustinere al bancilor americane, au spus surse avizate.

Retragerea din programul de ajutor ar testa capacitatea Citigroup de a se finanta pe cont propriu.

Directorul executiv al Citigroup, Vikram Pandit, a luat masuri pentru reducerea gradului de implicare a guvernului in afacerile bancii, precum incercarile de a afla daca Trezoreria SUA si-ar putea vinde participatia de 34%, evaluata in prezent la 32 miliarde dolari, fara sa declanseze deprecierea actiunilor.

"Exista o incredere mult mai mare in prezent in Citigroup si in alte banci mari. Nu vad de ce ar avea nevoie de sustinerea guvernului pentru a se finanta", a declarat Robert Albertson, analist in cadrul Sandler O'Neill & Partners LP.

Programul de salvare a sistemului bancar a fost creat anul trecut, dupa ce falimentul Lehman Brothers a redus dramatic increderea investitorilor in obligatiunile companiilor financiare. Bancile si alte companii financiare au vandut in cadrul programului sprijinit de guvern obligatiuni de 291 miliarde dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Citigroup, #program, # sector bancar american, #banci americane, #fonduri , #stiri Citigroup