Citigroup va creste cu pana la 50% salariile de baza ale angajatilor

Miercuri, 24 Iunie 2009, ora 10:54
1137 citiri
Citigroup va creste cu pana la 50% salariile de baza ale angajatilor

Citigroup Inc, care a primit un ajutor de 45 miliarde dolari din partea guvernului Statelor Unite, va creste salariile de baza cu pana la 50% pentru compensarea reducerii primelor anuale, a declarat o sursa apropiata situatiei, informeaza Bloomberg, citat de Newsin.

Cea mai mare crestere salariala va fi aplicata angajatilor din sectorul de investitii bancare, a mai spus sursa.

Angajatii diviziilor de servicii bancare de larg consum, carduri de credite, departamentul juridic sau administrarea riscurilor vor beneficia de o crestere mai modesta a salariilor.

De asemenea, compania vrea sa ofere noi optiuni pentru fidelizarea angajatilor, dupa ce titlurile Citigroup s-au ieftinit cu 85% in ultimul an.

Astfel, banca se alatura rivalilor sai Morgan Stanley si UBS AG, care au implementat masuri similare de crestere a salariilor directorilor si angajatilor.

Luna trecuta, Morgan Stanley a anuntat ca va creste plata de baza a celor mai multi directori ai sai si va dubla salariul directorului executiv Colm Kelleher.

"Citi continua sa analizeze metode de compensare a angajatilor, conform standardelor de pe piata, in contextul actualului mediu economic. Orice ajustari salariale nu au ca obiectiv cresterea compensatiilor anuale, ci mai degraba ajustarea balantei intre compensatiile fixe si cele variabile", a declarat marti purtatorul de cuvant al grupului, Stephen Cohen.

Administratorii banci au inceput sa ii informeze saptamana aceasta pe angajati cu privire la schimbarile salariale, potrivit unui articol aparut marti in cotidianul New York Times.

Platile compensatorii si primele reprezinta cele mai mari cheltuieli operationale ale Citigroup. Anul trecut, acestea s-au ridicat la 32,4 miliarde dolari, in scadere cu 4,3% fata de 2007.

Banca a inregistrat pierderi nete record de 28 miliarde dolari in 2008, fata de profitul de 3,62 miliarde dolari din 2007.

La randul sau, banca UBS a urcat plata de baza cu 50%, iar Bank of America Corp, care a cumparat Merrill Lynch & Co, anuntase in martie ca ar putea creste salariile pentru echilibrarea compensatiilor totale. 

 

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#angajati, #citigroup, #compensatii, #majorare, #salarii , #stiri Citigroup