Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Citigroup planuieste sa se extinda pe plan international

Citigroup planuieste sa se extinda pe plan international

Citigroup are drept scop extinderea operatiunilor sale pe plan international, astfel incat veniturile obtinute de operatiunile din strainatate sa reprezinte 65% din venitul total, fata de 45% cat reprezinta momentan, a declarat presedintele grupului, Charles Prince, relateaza Reuters.

Prince, care viziteaza cele mai mari orase din Asia, a declarat pentru reporteri ca Citigroup doreste sa ajunga la un echilibru intre cresterea naturala si cresterea prin achizitii, oferind drept exemplu anumite afaceri incheiate recent in China.

"Afacerile noaste pe plan international aduc 45% din venitul net obtinut. Vreau ca acest nivel sa ajunga pana la 60%-65%, restul urmand a veni din Statele Unite ale Americii", a declarat Prince.

Aceste remarci subliniaza strategia Citigroup de a beneficia de un nivel ridicat al profitului obtinut in strainatate, dupa ce in cursul anului trecut Prince a precizat ca grupul incearca sa isi majoreze nivelul castigurilor obtinute din strainatate pana la 60% din total.

Insa inaltul oficial al Citigoup nu a dorit sa ofere detalii suplimentare in ceea ce priveste ambitiile globale si nu a comentat oferta de 13,6 miliarde de dolari facuta de grupul pe care il conduce pentru achizitia companiei nipone de brokeraj Nikko Cordial Corp.

Prince a mai precizat ca nu poate oferi detalii despre planurile de restructurare ale Citigroup, existand relatari conform carora aproximativ 15.000 de salariati ar putea fi concediati. Aceste planuri de restructurare vor fi redactate luna viitoare.

Prince a tinut sa ofere asigurari in ceea ce priveste problemele ce ar putea aparea din cauza pietei americane a imprumuturilor ipotecare, ce trece printr-o perioada dificila, declarand ca nu sunt riscuri de extindere ale acestor probleme catre alte sectoare bancare.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 827 ori