Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Citigroup, J.P. Morgan si Lehman Brothers figureaza printre brokerii straini ce vor intra in Romania

Citigroup, J.P. Morgan si Lehman Brothers figureaza printre brokerii straini ce vor intra in Romania

Citigroup Global Markets Limited, J.P. Morgan, Lehman Brothers Asset Management (Europe) si Bear Stearns figureaza printre cele 21 de firme de investitii din strainatate care urmeaza sa opereze pe piata de capital din Romania.

Dupa ce au depus notificari, firmele au fost inscrise in Registru Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Firmele care vor sa realizeze tranzactii pe piata de capital din Romania sunt Citigroup Global Markets Limited, J.P. Morgan Plc, J.P. Morgan Securities Ltd, Lehman Brothers Asset Management (Europe) Ltd, Lehman Brothers Europe Limited, Lehman Brothers International (Europe), ODL Securities Limited, State Street Global Markets International Limited, First Avenue Partners LLP, Panmure Gordon (UK) Limited, HFR Asset Management U.K., EuroMTS Limited, Cheyne Capital Management (UK), Man Investments, First International Asset Management, Bear Stearns Asset Management Limited si Bear Stearns International Limited, Benfield Advisory, Furno & Del Castano Capital Partners LLP, Numis Securities, toate cu sediul in Londra.

La cele 20 de firme din Marea Britanie se adauga un broker din Cehia, WOOD & Company Financial Services, cu sediul in Praga.

Dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, la inceputul acestui an, societatile de brokeraj autorizate in statele membre au dobandit dreptul de a efectua operatiuni in Romania fara sa fie necesara autorizatia CNVM, ci doar o notificare transmisa autoritatii de reglementare.

Din Londra, marea majoritate a societatilor internationale de brokeraj isi coordoneaza activitatea pentru Europa.

Dupa depunerea notificarii la CNVM, brokerii straini vor putea solicita Bursei de Valori sa le permita accesul la ringul bursier pentru a intermedia tranzactii, taxa perceputa de Bursa pentru dreptul de tranzactionare ridicandu-se la 50.000 de euro.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.mediafax.ro/ target=_blank>Mediafax</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 840 ori