Citigroup: Avem cea mai buna performanta trimestriala din 2007

Marti, 10 Martie 2009, ora 14:19
1921 citiri
Citigroup: Avem cea mai buna performanta trimestriala din 2007

Directorul executiv al Citigroup Inc., Vikram Pandit, a declarat marti ca banca are in prezent cea mai buna performanta trimestriala din 2007, ultima data cand a afisat profit, potrivit Bloomberg.

"Performantele financiare au fost incurajatoare pana acum, in 2009", a scris Pandit intr-un memorandul intern obtinut de Bloomberg.

"Am inregistrat un profit in primele doua luni din 2009 si avem cea mai buna performanta trimestriala din al treilea trimestru din 2007", a mai spus el.

Banca a avut venituri de 19 miliarde dolari in ianuarie si februarie, inainte de a afisa deprecieri de active.

Citigroup s-a confruntat cu cinci trimestre de pierderi, care in total au depasit 37,5 miliarde dolari. Ultima performanta pozitiva a fost in al treilea trimestru din 2007, cand banca a afisat un profit de 2,2 miliade dolari.

Odata cea mai mare banca din lume dupa valoarea de piata, Citigroup a asistat la ieftinirea actiunilor sale pana sub pragul simbolic de 1 dolar saptamana trecuta, pentru prima data, in conditiile in care investitorii si-au pierdut increderea ca titlurile bancii pot reveni dupa pierderile suferite.

"Sunt dezamagit de pretul actual al actiunilor noastre si de perceptiile gresite in ceea ce priveste compania noastra si pozitia financiara a acesteia", a mai scris Pandit, adaugand ca pretul actiunilor nu reflecta soliditatea capitalului bancii si nici potentialul de castiguri.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#actiuni, #citigroup, #ieftinire, #performanta , #stiri Citigroup