Citigroup, amendat cu 30 de milioane de dolari pentru ca a divulgat date despre un furnizor Apple

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 08:41
1539 citiri
Citigroup, amendat cu 30 de milioane de dolari pentru ca a divulgat date despre un furnizor Apple
Sursa foto: Usatoday.com

Banca americana Citigroup va achita o amenda de 30 de milioane de dolari statului Massachusetts in cadrul unui acord amiabil pentru ca a dezvaluit ilegal informatii despre un furnizor al Apple unor clienti importanti.

In decembrie 2012, analistul Citigroup Kevin Chang, care locuia in Taiwan, a divulgat unui grup de clienti importanti - intre care fondul speculativ SAC Capital - informatii despre reducerea previziunii de producere a iPad si iPhone Apple fabricate sub contract taiwanez Hon Hai, cu o zi inainte de a difuza o nota formala tuturor clientilor Citi, explica autoritatea statala intr-un comunicat.

Publicarea acestor previziuni revizuite a facut sa scada valoarea actiunilor Apple nu peste 5 % in doua zile.

Potrivit statului Massachusetts, fondurile SAC Capital, Citadel si T. Rowe Price au vandut actiuni Apple inainte ca informatia sa devina publica.

SAC Capital, fondul speculativ al miliardarului american Steven Cohen, este deja urmarit penal de Departamentul Justitiei pentru delict de initiat.

Chang a fost concediat de Citigroup in septembrie, potrivit documentului de acord amiabil care prevede o reglementare financiara cu statul Massachusetts.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amenda Citigroup, #confidentialitate date clienti, #confidentialitate banci, #informatii furnizori Apple, #actiuni apple , #stiri Citigroup