Citigroup a preluat casa de discuri EMI

Miercuri, 02 Februarie 2011, ora 17:35
1556 citiri
Citigroup a preluat casa de discuri EMI

Citigroup a preluat casa de discuri EMI dupa ce proprietarul companiei, fondul de investitii Terra Firma controlat de omul de afaceri Guy Hands, a intrat in incapacitate de plata pe credite luate de la banca americana, transmite Reuters, citat de Mediafax.

EMI, care promoveaza artisti precum Iron Maiden, Beatles, Katy Perry sau Kylie Minogue, a fost in centrul unei lupte pentru putere in ultimele luni, Guy Hands incercand sa pastreze controlul casei de discuri, sufocata de datoriile create in 2007 de Terra Firma la Citigroup in operatiunea de leveraged buyout prin care fondul de investitii a preluat controlul companiei.

PricewaterhouseCoopers a fost numit drept administrator special pentru a facilita cedarea controlului EMI catre Citigroup.

Potrivit PwC, vehicolul investitional Terra Firma a intrat in default (incapacitate de plata) pe creditele luate de la Citigroup.

"A aparut o incalcare a obligatiilor financiare din cauza datoriilor uriase si perspectivelor slabe de recuperare a banilor.

Directorii companiei au admis acest default si au cerut protectie sub legea insolventei", noteaza PwC.

Astfel, Citi a preluat 100% din actiunile EMI si a redus datoriile casei de discuri cu 65%, de la 3,4 miliarde lire sterline la 1,2 miliarde lire, printr-un debt-for-equity swap, se arata intr-un comunicat emis de EMI.

Casa de discuri dispune de lichiditati de peste 300 milioane lire.

Citigroup a acordat in 2007 un credit de 2,6 miliarde lire sterline pentru a facilita achizitia EMI de catre Terra Firma.

Preluarea casei de productie muzicala are loc mai devreme decat se estima, termenul initial fiind stabilit dupa sfarsitul lunii martie.

Surse apropiate situatiei au declarat pentru Reuters ca Citi va cauta sa vanda EMI, insa nu se grabeste. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#casa de discuri emi, # citigroup, # incapacitate de plata , #stiri Citigroup