Citigroup a inlocuit managementul de top

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 09:19
1591 citiri
Citigroup a inlocuit managementul de top

Citigroup a anuntat joi ca il va inlocui pe directorul financiar si va numi un nou sef al diviziei bancare, cea mai mare schimbare la nivel administrativ de la inceputul crizei financiare, in contextul in care se pregateste sa ofere guvernului american o participatie de 34%, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Schimbarile vin ca urmare a presiunilor facute asupra directorului executiv Vikram Pandit pentru imbunatatirea performantei, refacerea posturilor de conducere ale diviziei de servicii bancare pentru populatie si renuntarea la activele nedorite.

In ultimele sase trimestre, Citigroup a pierdut 36 miliarde dolari si a primit o serie de imprumuturi guvernamentale. Mai multi analisti catalogheaza schimbarile de personal ca fiind incurajatoare, desi nu este cert daca acestea il vor ajuta pe Pandit sa isi pastreze functia.

Edward "Ned" Kelly, care a devenit in martie director financiar al Citigroup, va deveni un vicepresedinte al carui obiectiv va fi activitatea de fuziuni si strategii. Acesta va fi inlocuit de John Gerspach, fostul contabil sef al bancii.

Gerspach este cel de-al cincilea director financiar al Citigroup din ultimii cinci ani.

Institutia l-a angajat, de asemenea, pe Eugene McQuade ca director executiv al diviziei Citibank.

Acesta a fost pana de curand vicepresedinte al bancii MerrillLynch & Co, care face acum parte din Bank of America Corp, si este fostul director operational al creditorului ipotecar Freddie Mac.

Citigroup urmeaza sa afiseze rezultatele financiare pe al doilea trimestru pe 17 iulie.

Pandit a aratat ca institutia pe care o reprezinta vrea sa se orienteze pe finantele de consum in Brazilia, o strategie pe care si alte banci o au in vedere, in contextul in care din ce in ce mai multe persoane fizice si juridice vor sa profite de o economie stabila pentru a lua credite pentru finantarea investitiilor.

Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
#citigroup, #management, #bancar, #criza , #stiri Citigroup