Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Citigroup a afisat un profit trimestrial de 101 milioane dolari

Citigroup a afisat un profit trimestrial de 101 milioane dolari

Citigroup, la care guvernul american detine o participatie de 35%, a afisat in al treilea trimestru un profit net de 101 milioane dolari, contrar estimarilor, in contextul in care grupul a redus ritmul acumularii de rezerve pentru viitoare credite neperformante, relateaza Bloomberg, preluat de NewsIn.

Proftul inregistrat in al treilea trimestru vine dupa o pierdere de 2,82 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat joi banca.

Calculat per actiune Citigroup a inregistrat o pierdere de 27 centi, din cauza costurilor legate de transformarea actiunilor preferentiale detinute de guvern si de actionarii privati in actiuni ordinare.


Analistii consultati de Bloomberg prevedeau, in medie, o pierdere de 29 centi/actiune.


Directorul executiv, Vikram Pandit, a adaugat la rezervele pentru credite neperformante 802 milioane dolari, cu 76% mai putin decat estima David Trone, analist in cadrul Fox-Pitt Kelton Cochran Caronia Waller.


Citigroup a inregistrat pierderi in fiecare trimestru din anul trecut si a afisat o pierdere anuala record, de 28 miliarde dolari.


"Este intotdeauna mai bine sa faci bani decat sa nu faci bani. Trebuie, insa, sa analizam tendintele calitatii creditelor si veniturile pentru a estima daca nivelul castigurilor este sustenabil", a declarat Edward Najarian, analist in cadrul International Strategy and Investment Group inainte de publicarea rezultatelor.


JPMorgan Chase, ce a rambursat ajutoarele guvernamentale in acest an, si-a sporit profitul de aproape sapte ori in trimestrul al treilea, la 3,59 miliarde dolari.


"Profitabilitatea sustenabila ramane principalul nostru obiectiv pe termen scurt. In timp ce tendintele creditelor de consum din pietele internationale se imbunatatesc, piata creditelor de consum din Statele Unite ramane problematica", a declarat Pandit.


Analistii chestionati de Bloomberg se asteapta ca banca sa afiseze o pierdere neta de 1,74 miliarde dolari in ultimul trimestru.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1233 ori
Citeste mai multe desprepierderi citigroup actiuni profit