Citi va renunta la diviziile de consumer banking din 11 tari

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 08:37
1276 citiri
Citi va renunta la diviziile de consumer banking din 11 tari

Citigroup Inc va renunta la diviziile de consumer banking din 11 piete, in conditiile in care majoritatea marilor banci americane isi reduce activitatea pe acest segment, pentru a obtine profituri mai ridicate, transmit CNBC si Reuters.

A treia mare banca din SUA vrea sa-si vanda diviziile de consumer banking din sase state din America Latina, precum si din Japonia, Egipt, Cehia, Ungaria si Guam.

De asemenea, Citigroup a raportat, marti, o crestere de 13% a profitului net ajustat in trimestrul trei din 2014, datorita rezultatelor mai bune inregistrate la portofoliul de active neperformante ramas in urma crizei financiare.

In perioada iulie - septembrie 2014, profitul net ajustat a urcat la 3,67 miliarde de dolari, sau 1,15 dolari pe actiune, de la 3,26 miliarde de dolari, sau 1,02 dolari pe actiune, in trimestrul trei din 2013. Analistii se asteptau la un castig de 1,12 dolari pe actiune, respectiv la venituri de 19,05 miliarde de dolari in perioada iulie - septembrie 2014.

Citigroup opereaza in peste 160 de state si jurisdictii, cu peste 200 de milioane de conturi ale clientilor.

Raiffeisen Bank Romania va achizitiona portofoliul de imprumuturi de retail

In Romania, Raiffeisen Bank a anuntat, anul trecut, ca va achizitiona portofoliul de imprumuturi de retail al diviziei din Romania a bancii americane Citigroup.

In iulie, Citigroup a acceptat sa plateasca in SUA suma de sapte miliarde de dolari pentru inchiderea unei investigatii legate de vanzarea de obligatiuni ipotecare riscante de tip subprime, considerate vinovate pentru alimentarea crizei financiare mondiale din 2008.

Acest acord, care vine dupa mai multe luni de negocieri cu autoritatile judiciare si financiare americane, se va traduce printr-o pierdere exceptionala de 3,8 miliarde de dolari in rezultatele pentru trimestrul al doilea ale Citigroup. Suma totala platita de Citigroup este de doua ori mai mare decat estimarile analistilor financiari, dar sub suma de 12 miliarde de dolari solicitata de autoritati in cursul negocierilor.

Departamentul de Justitie din SUA investigheaza mai multe banci pentru inducerea in eroare a investitorilor in legatura cu valoarea obligatiunilor garantate prin ipoteci. Citigroup si alte banci au minimalizat riscurile acestor obligatiuni ipotecare de tip subprime atunci cand le-au vandut investitorilor, aceste obligatiuni generand ulterior pierderi pentru investitorii care le-au cumparat.

#Citigroup retail, #Citigroup clienti, #restructurare Citigroup , #stiri Citigroup