Bursele europene deschid in urcare, in urma ajutorului guvernamental primit de Citigroup

Luni, 24 Noiembrie 2008, ora 11:14
1138 citiri
Bursele europene deschid in urcare, in urma ajutorului guvernamental primit de Citigroup

Principalele burse europene au deschis sedinta de luni in urcare puternica, in principal datorita planului de salvare a bancii americane de investitii Citigroup, in valoare de 306 miliarde dolari, anuntat de guvernul american.

Bursa londoneza a deschis in urcare puternica, indicele Footsie-100 castigand 2,3%, sau 86,8 puncte, la 3.867,76 puncte, in timp ce indicele CAC 40 al bursei din Paris a urcat cu 2,36%, in urma anuntarii planului de salvare a bancii americane Citigroup.


DAX, indicele vedeta al bursei din Frankfurt, a deschis sedinta in urcare cu 0,97%, la 4.167,71 puncte.


De asemenea, titlurile Citigroup, tranzactionate la bursa din Frankfurt, s-au apreciat cu 57%, la 5,14 dolari/euro, fata de pretul de inchidere de vineri.


Guvernul american a pus la punct un plan de salvare de 306 miliarde dolari pentru Citigroup, grav afectata de criza financiara globala, in incercarea de a sustine sectorul financiar.


Citigroup, a doua banca americana dupa valoarea activelor, are cea mai mare extindere la nivel international, dintre bancile americane, avand afaceri in mai mult de 100 de tari. Mai multi analisti au spus ca Citigroup este prea mare pentru a fi lasata sa se prabuseasca.