Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Angajatii Citi invata elevii sa administreze eficient banii

Angajatii Citi invata elevii sa administreze eficient banii

26 de angajati Citi sustin activ programul Junior Achievement Romania, "Banii si Bugetul", predand elevilor de liceu peste 100 ore de cursuri in urmatoarele 4 luni.Programul este sustinut si de Citigroup Foundation printr-o bursa in valoare de 20.000 USD, conform unui comunicat din partea bancii.


Peste 2.200 de elevi de 15-18 ani din 23 de orase din Romania vor avea sansa sa isi dezvolte cunostintele financiare cu ajutorul direct al unor specialisti din domeniul bancar, in cadrul programul Junior Achievement "Banii si Bugetul".

Programul este sustinut de Ministerul Educatiei si de Citi. Citigroup Foundation a acordat proiectului o bursa de 20.000 USD. In plus, 26 de voluntari Citi vor preda peste 100 de ore in fata elevilor din Bucuresti, Ploiesti si Constanta, in perioada martie - iunie 2007.

Acesta este cel mai mare numar de voluntari ai unei companii care participa la un program Junior Achievement Romania (JA Romania). Cei 26 de angajati Citi ii vor invata pe elevi cum sa se fereasca de esecuri financiare, cum sa economiseasca si sa investeasca banii si cum sa ii administreze intr-un mod eficient.

"Implicarea in acest program reprezinta in sine o mare responsabilitate si - in egala masura - o experienta motivanta. Se spune ca atunci cand un copil cere bani pentru prima oara, a sosit momentul sa isi inceapa educatia financiara. Sustinerea acestui tip de educatie face parte din strategia globala Citi, dar, in acelasi timp, este si o expresie a angajamentului nostru local fata de comunitate. Bursa de 20.000 de dolari si implicarea prin voluntariat a colegilor nostri sunt confirmari ale acestui angajament", declara Cristela Moldoveanu, director general adjunct al Citibank Romania si membru al consiliului de administratie Junior Achievement Romania.

Programul "Banii si Bugetul" se desfasoara in scoli din Bucuresti, Brasov, Constanta, Buzau, Deva, Pitesti, Hunedoara, Timisoara, Piatra Neamt, Ploiesti, Roman, Medgidia, Odorheiu Secuiesc, Petrosani Studina (Olt), Horodnic de Sus (Suceava), Liteni, Izvoarele(Iasi), Sebes (Alba), Fetesti, Husi, Lunca Banului (Vaslui), Subcetate (Mures).

Pe lana programul "Banii si Bugetul", Citi sustine activ si alte proiecte ale Junior Achievement, precum "Bancile si sistemul bancar" - dedicat elevilor de liceu si studentilor - sau scoala de vara pentru elevi si profesori "Economia pentru lideri" .

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1306 ori