Abu Dhabi refuza sa cumpere actiuni Citi la suprapret

Miercuri, 16 Decembrie 2009, ora 13:07
1425 citiri
Abu Dhabi refuza sa cumpere actiuni Citi la suprapret

Fondul suveran al emiratului Abu Dhabi incearca sa iasa dintr-un acord prin care s-a angajat sa cumpere actiuni Citigroup de 7,5 miliarde de dolari la un pret de peste opt ori mai mare decat cotatia bursiera actuala a bancii, si cere daune de 4 miliarde de dolari in cazul finalizarii tranzactiei.

Abu Dhabi Investment Authority (ADIA), al doilea fond suveran la nivel mondial, cere dizolvarea contractului, incheiat in noiembrie 2007, din cauza unor "interpretari incorecte frauduloase", potrivit unui comunicat transmis de Citigroup, care dezminte totodata argumentele aduse de fond, potrivit Bloomberg, transmite Mediafax.

"Citi considera ca argumentele sunt total nefondate si intentioneaza sa se apere", se arata in comunicatul bancii americane.

Potrivit termenilor acordului, ADIA s-a angajat sa cumpere actiuni Citi de 7,5 miliarde de dolari la un pret de 31,83-37,24 dolari pe unitate, in conditiile in care titlurile bancii au inchis sedinta de marti pe bursa de la New York la cotatia de 3,56 dolari, dupa ce au pierdut 89% din valoare din noiembrie 2007 pana in prezent.

Citigroup a anuntat luni ca va rambursa ajutorul de stat de 20 de miliarde de dolari obtinut la sfarsitul anului tercut prin vanzarea de actiuni.

Analistii considera ca ADIA va intampina numeroase obstacole in incercarea de a iesi din acord, si ca sansele de a scapa de contract fara pierderi sunt minime.

#abu, #dhabi, #actiuni, #citi, #acord , #stiri Citigroup