Citi preia divizia de custodie si servicii pentru valori mobiliare a ING din Europa Centrala si de Est

Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 10:53
1659 citiri
Citi preia divizia de custodie si servicii pentru valori mobiliare a ING din Europa Centrala si de Est
Sursa foto: CNBC

Divizia Citi Securities and Fund Services a incheiat un acord pentru preluarea segmentului de custodie si servicii pentru valori mobiliare al ING de pe sapte piete din Europa Centrala si de Est (CEE), obiectul tranzactiei fiind reprezentat de active in valoare de 110 miliarde de euro aflate in administrare, a anuntat vineri compania.

"Tranzactia, care va fi supusa aprobarii de catre autoritatile de reglementare, include segmentele locale de custodie si servicii pentru valori mobiliare ale ING din Romania, Rusia, Cehia, Ungaria, Ucraina, Slovacia si Bulgaria.

La momentul implementarii, prin includerea Bulgariei, unde Citi nu avea pana in prezent o divizie de servicii pentru valori mobiliare, Citi va oferi servicii de custodie pe 95 de piete, in timp ce reteaua proprie de custodie se va extinde la 62 de piete", se arata in comunicat.

Tranzactia se va finaliza pana in martie 2014

Institutia financiara precizeaza ca aceasta achizitie va spori capacitatea Citi de a oferi investitorilor, intermediarilor si emitentilor servicii performante pentru valori mobiliare in Europa Centrala si de Est, datorita prezentei teritoriale extinse asociate cu accesul la reteaua bancara globala a Citi. De asemenea, dupa finalizarea tranzactiei, clientii vor beneficia de procesari mai eficiente precum si de o mai mare consecventa a serviciilor pe mai multe piete.

Detaliile tranzactiei nu sunt publice. Avand in vedere politicile standard de incheiere a tranzactiei si procesul de aprobare de catre autoritatile competente, Citi si ING estimeaza ca preluarea se va finaliza in primul trimestru al anului 2014.

Prin intermediul segmentului Citi Securities and Fund Services, expertii Citi ofera emitentilor institutionali, intermediarilor si investitorilor din intreaga lume solutii personalizate, valorificand platformele globale bazate pe o arhitectura deschisa, modulara.

Cu active in custodie in valoare de 13.5 trilioane de dolari si avand cea mai extinsa retea proprie, Citi pune la dispozitia clientilor expertiza locala si acces global, pentru a oferi valoare adaugata procesului investitional.

Citi are aproximativ 200 de milioane de conturi de clienti si operatiuni in peste 160 de tari si jurisdictii. Divizia Citi Transaction Services cuprinde segmentele Securities and Fund Services si Treasury and Trade Solutions, facand parte din Citi Institutional Clients Group.

Cu o retea globala ce acopera peste 97 de tari, divizia Citi Transactions Services sprijina peste 75.000 clienti. La sfarsitul primului trimestrul din 2013, volumul mediu al pasivelor a fost de 415 miliarde de dolari, iar cel al activelor aflate in custodie 13,5 trilioane de dolari.

#preluare divizie ING Citi, #divizie valori mobiliare ING, #achizitie operatiuni ING Citi, #transfer portofoliu ING Citi , #Investitii