Depozitarul Central a lansat serviciul national de distribuire al dividendelor

Luni, 22 Martie 2010, ora 16:45
3137 citiri
Depozitarul Central a lansat serviciul national de distribuire al dividendelor

Depozitarul Central a lansat serviciul national de distribuire al dividendelor, ce permite investitorilor sa primeasca banii direct in contul bancar sau sa-i ridice de la oficiile postale operate de Posta Romana, a anuntat luni Depozitarul, intr-un comunicat preluat de NewsIn.

In acest sens, Depozitarul Central a semnat un contract de colaborare cu Citibank Romania, care, la randul ei, a incheiat un acord cu Posta Romana.

Astfel, dividendele investitorilor vor fi virate in contul bancar sau le vor fi trimise la domiciliu, prin mandat postal.

Investitorii care nu detin un cont bancar au la dispozitie peste 3.000 de oficii operate de Posta Romana, atat din mediul urban, cat si rural, prin intermediul carora isi pot ridica banii.

"Serviciul de distribuire a dividendelor are un caracter national, investitorii avand la dispozitie peste 3.000 de oficii operate de Compania Nationala Posta Romana, raspandite atat in mediul urban, cat si in cel rural", spun reprezentantii Depozitarului Central.

Totodata, institutia a anuntat ca va pune la dispozitia investitorilor un call center, care va raspunde intrebarilor acestora privind noul serviciu de distribuire a dividendelor, dar si privind activitatea Depozitarului.

Astfel, in functie de intentia emitentilor, Depozitarul va distribui din acest an dividendele aferente anului 2009, dar si pe cele ramase nedistribuite din anii anteriori.

Pana in prezent, distribuirea dividendelor emitentilor de pe piata de capital din Romania se facea prin diferite metode, care aduceau costuri ridicate investitorilor si companiilor listate, din cauza lipsei unui sistem unitar.

"Astfel, daca un investitor avea in portofoliu actiuni ale mai multor companii, care, la randul lor, alegeau o metoda diferita de distribuire a dividendelor, acesta trebuia sa le colecteze de la fiecare emitent, prin modalitatea indicata.

De foarte multe ori, acest lucru presupunea deplasarea investitorului in diferite locuri, cu implicatii directe asupra cresterii timpului, precum si a costului colectarii dividendelor", explica reprezentantii DC. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#central, #depozitarul, #dividende, #serviciu , #stiri Citibank