Citibank Romania vrea sa emita 40.000 de carduri de credit in 2009

Joi, 29 Mai 2008, ora 12:12
1416 citiri
Citibank Romania vrea sa emita 40.000 de carduri de credit in 2009

Citibank Romania vrea sa emita 40.000 carduri de credit in primul an de la lansarea acestui produs pe piata din Romania si sa devina lider de piata printr-o dezvoltare rapida in cel mult doi-trei ani."In Cehia, unde reteaua Citibank este mai restransa decat in Romania, am ajuns lideri de piata la doi-trei ani de la lansare. In Romania, credem ca putem ajunge numarul unu din piata chiar mai repede", a declarat directorul pentru Europa centrala si de Est al Consumer Group Citi, Sanjeeb Chaudhuri.


Cadrul de credit Citi Card Visa este lansat in Romania in doua variante, Classic si Gold.


Varsta solicitantului pentru acest tip de card trebuie sa fie de cel putin 21 de ani iar veniturile minime acceptate pentru solicitantii cadrului in varianta Classic sunt de 570 de lei in cazul salariatilor si pensionarilor si de 1.500 lei in cazul intreprinzatorilor privati si al liber-profesionistilor.


Pentru Citi Visa Gold, venitul minim acceptat este de 2.000 lei.


Rata anuala a dobanzii perceputa de banca pentru utilizarea limitei de card este de 27,99%, dobanda anuala efectiva este de 31,88%, comisionul pentru retragerea de numerar este de 2% iar perioada de gratie este de 54 de zile.


In Romania, detinatorii cardului de credit emis de Citi pot efectua plati la comercianti in aproape 46.500 locuri, unde este afisata sigla Visa, sub care este emis cardul.


Rerezentantii Citibank au explicat ca principalul avantaj al noului card de credit este sistemul de securitate performant.


Cardul de credit Citi este primul din Romania cu poza si semnatura detinatorului, de asemenea banca ofera un sistem de monitorizare al comportamentului fiecarui detinator, prin care fiecare tranzactie suspecta este verificata telefonic, si in cazul confirmarii fraudei, cardul este blocat.


Un alt serviciu de securitate este Citi Alert, ce notifica titularul printr-un mesaj SMS sau prin email asupra fiecarei tranzactii efectuate.


Pentru cardul de credit Citi, clientul isi poate alege singur codul PIN, stabilindu-l telefonic prin serviciul CitiPhone, ce poate fi folosit si pentru blocarea cardurilor pierdute sau furate, si pentru interogarea soldului sau plata facturilor.


Linia de credit atasata cardului variaza intre 1.000 si 40.000 lei, in functie de venitul detinatorului iar comisionul de administrare este zero.