Arma secreta in razboiul cu hackerii

Duminica, 12 Iunie 2011, ora 23:24
1586 citiri
Arma secreta in razboiul cu hackerii

Doua noi victime au aparut recent in istoria hacking-ului: Citibank si FMI. In primul caz, 200.000 de detinatori de carduri de credit la Citibank nu mai pot fi siguri ca sunt singurii posesori ai informatiilor personale.

FBI-ul se ocupa de caz si este posibil sa il rezolve foarte rapid, avand in vedere ca 1 din 4 hackeri sunt informatori ai Biroului, informeaza NPR.org.

Hackerii si spionii

In tabara hackerilor, predomina paranoia si frica, pe masura ce din ce in ce mai multi "vrajitori informatici" aleg partea adversa.

Fostul hacker si actual consultant in securitate Kevin Mitnick spune ca informatorii sunt esentiali pentru apararea Americii.

"Nu stiu nici un caz in care un hacker sa fie acuzat, fara ca un alt hacker sa depuna marturie", spune acesta.

Si Mitnick cunoaste comunitatea foarte bine. Este printre cei mai cunoscuti "infractori virtuali", dupa ce, in tinerete, inainte de folosirea PC-urilor la scara larga, era foarte priceput la "spart" sistemul de telefonie.

"Eram in stare sa fac farse prietenilor mei. Le redirectam telefoanele de acasa catre o clasa de telefoane publice. De fiecare data cand ridicau receptorul, li se cerea o taxa de apel", spune acesta.

Peste ani, Mitnick a trecut de la telefoane la computere. Pana in 1995, cand a fost arestat si acuzat de frauda informatizata. A primit cinci ani de inchisoare, dupa ce un prieten hacker a depus marturie, pentru a primi o pedeapsa mai mica.

"Simti cu adevarat tradarea. Daca hackerii vor sa comita o infractiune, ar fi bine sa nu mai spuna la nimeni".

Hackerii, astazi

Acum, miza este mai mare. Pe masura ce cantitatea de informatii personale publicata pe internet creste, hackerii se aliaza pentru a "ataca" aceste informatii.

Grupul principal este format din "carderi". Ei se specializeaza in spargerea de baze de date cu informatii legate de cardurile de credit, detinute in principal de banci si companii de credit.

Carderii pot da spargeri de milioane de dolari, folosind atacuri sofisticate. Insa FBI-ul a reusit sa le dea de furca, folosind metode clasice.

Este trucul folosit in cazul traficantilor de droguri si a mafiei: prinzi un "peste mic" si il convingi sa depuna marturie, pentru a-i aresta pe cei mari.

#card credit, #citibank, #fbi, #fmi, #hacker , #stiri Citibank