Noul director Citigroup pentru Europa de Vest a lucrat in Romania

Vineri, 21 Iunie 2013, ora 08:30
1850 citiri
Noul director Citigroup pentru Europa de Vest a lucrat in Romania

Citigroup Inc., al treilea mare grup bancar american, l-a desemnat pe cehul Zdenek Turek pentru postul de director al diviziei sale pentru Europa Occidentala, urmand a-l inlocui pe James Cowles.

In prezent, Zdenek Turek este responsabil pentru Europa Centrala si de Est, dupa ce in perioada 1998-2002 a condus filiala din Romania a Citigroup, transmite Bloomberg.

"Zdenek va continua sa-si imparta activitatea intre Londra si Moscova pana ii gasim un inlocuitor", a declarat purtatorul de cuvant al Citigroup, Denis Denisov, la forumul economic de la Sankt Petersburg.

In luna ianuarie a acestui an, directorul general al Citigroup, Michael Corbat, a restructurat operatiunile bancii din afara SUA, numindu-l pe James Cowles in functia de presedinte pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa. In luna februarie, Corbat l-a angajat pe un fost bancher de la Credit Suisse Group AG, Luigi de Vecchi pentru a ocupa noua pozitie de presedinte al diviziei de corporate si investment banking pentru Europa continentala.

In Romania, Raiffeisen Bank a achizitionat in luna martie divizia destinata persoanelor fizice a Citibank Europe, tranzactia urmand sa se finalizeze pe 1 iulie.

#director Citigroup Europa Vest, #presedinte Citibank Romania, #Zdenek Turek director Citigroup, #management Citibank , #Management