Google Chrome primește o actualizare importantă. Ce pot face acum utilizatorii Android

Duminica, 09 Iunie 2024, ora 04:00
1399 citiri
Google Chrome primește o actualizare importantă. Ce pot face acum utilizatorii Android
FOTO GSMArena

Google Chrome va adăuga o funcție suplimentară de multitasking pe Android, permițând utilizatorilor să minimizeze un tab într-o fereastră Picture-in-Picture (PiP) care poate fi poziționată oriunde pe ecran. Aceasta va permite vizionarea de clipuri video sau păstrarea la vedere a informațiilor de pe un site web, în timp ce se utilizează alte aplicații.

Potrivit informațiilor publicate pe blogul Chromium, tab-urile minimizate în Chrome vor permite utilizatorilor să efectueze mai multe sarcini fără efort și fără întreruperi în alte aplicații. Noua funcționalitate va fi semnalată printr-un buton "Minimize" sub formă de săgeată în jos, situat în colțul stânga sus al ecranului, lângă butonul "Back".

Cum funcționează nouă unealtă Google Chrome

Recomandată pentru îmbunătățirea productivității, funcția Picture-in-Picture permite comutarea la altă aplicație Android sau accesarea homescreen-ului fără a pierde din vedere pagina minimizată sau clipul redat. Imaginea va apărea într-o fereastră miniaturală ce poate fi mutată și redimensionată oriunde pe ecran. Testată în prezent în versiunea Chrome Canary, funcția Minimize va fi disponibilă oficial începând cu versiunea Chrome 124.

Google a experimentat și alte funcții de multitasking, precum modul Split-Screen și funcția Drag-and-Drop, ambele fiind suportate nativ începând cu versiunea Android 14. Este posibil ca Google să restricționeze folosirea butonului Minimize pentru afișarea clipurilor YouTube în fereastra PiP dacă această facilitate nu este inclusă în versiunea gratuită a serviciului.

Funcționalitatea Picture-in-Picture este disponibilă pe Android încă de la versiunea 8.0 Oreo, însă, cu excepția YouTube, foarte puține aplicații au folosit-o eficient. Odată cu oficializarea suportului în Google Chrome, este de așteptat ca tot mai multe site-uri să introducă optimizări pentru utilizarea eficientă a butonului Minimize. În lipsa acestor optimizări, tab-ul minimizat va apărea sub formă de pictogramă identificată cu numele site-ului, care poate fi maximizată în orice moment, chiar și atunci când se folosește altă aplicație Android, fără a apela la lista de aplicații recente pentru a comuta înapoi la Chrome.

...citeste mai departe despre "Google Chrome primește o actualizare importantă. Ce pot face acum utilizatorii Android" pe Ziare.com

#Chrome, #Google, #Android , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Google Chrome primește o actualizare importantă. Ce pot face acum utilizatorii Android
  2. OPPO pregătește lansarea globală a modelului Find X8 Ultra. Cu ce specificații vine
  3. Românul care a digitalizat peste 3.000 de primării din țară și-a extins proiectul și în SUA
  4. Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
  5. AMD a lansat noua familie de procesoare Ryzen 9000 la Computex 2024
  6. Google, amendat cu 15 milioane de dolari. Motivul pentru care a fost sancționat gigantul american
  7. Un nou bug afectează aplicația Spotify: Playlist-urile utilizatorilor dispar
  8. Windows Recall compromis de hackeri: Datele colectate de Microsoft, expuse
  9. Apple dezvăluie iOS 18, în cadrul WWDC24: Mai multe posibilități de customizare pentru utilizatori și dezvoltatorii de aplicații VIDEO
  10. ASUS lansează cel mai performant router de gaming: ROG Rapture GT-BE19000 Tri-Band WiFi 7