Vezi cine este cel mai bun ministru de Finante din UE

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 13:32
1352 citiri
Vezi cine este cel mai bun ministru de Finante din UE

Germanul Wolfgang Schauble a fost desemnat cel mai bun ministru european al Finantelor din acest an de catre publicatia britanica Financial Times (FT), ultimul loc in clasament revenind oficialului irlandez Brian Lenihan, transmite AFP, citat de Mediafax.

"In acest an, Schauble si-a enervat colegii, dar a actionat curajos", noteaza FT. Oficialul german a concurant in clasamentul ministrilor de Finante, al cincilea al publicatiei, cu omologi din 18 state europene.

Anul trecut, prima pozitie a revenit ministrului francez Christine Lagarde, iar predecesorul lui Schauble, Peer Steinbrück, a ocupat locul al doilea.

In acest an, pe pozitia a doua se plaseaza polonezul Jacek Rostowski, iar pe al treilea loc se situeaza Lagarde.

Schauble, in varsta de 68 de ani, este obligat sa se deplaseze intr-un scaun cu rotile dupa ce a fost atacat in 1990 de un dezechilibrat mintal. Ministrul, un veteran al politicii din Germania, este un apropiat al fostului cancelar Helmut Kohl.

"Germania a intarziat acordarea unui ajutor Greciei si a panicat pietele financiare evocand ideea participarii investitorilor privati la viitoarele programe de ajutor", scrie FT.

La nivel national, insa, politica bugetara germana a contribuit semnificativ la consolidarea economiei.

Irlanda, in schimb, se confrunta cu o criza bugetara grava, avand in acest an un deficit bugetar estimat la peste 30% din Produsul Intern Brut.

Dublin a cerut recent ajutor financiar extern de 85 de miliarde de euro.

"Lenihan a fost depasit de criza sistemului bancar irlandez si de implozia economiei", noteaza FT.

Ministrul elen de Finante, Georges Papaconstantinou, se claseaza pe locul opt.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministru, #finante, #ue , #stiri Christine Lagarde