Vezi care sunt prioritatile lui Christine Lagarde, daca ajunge la sefia FMI

Vineri, 27 Mai 2011, ora 18:49
1302 citiri
Vezi care sunt prioritatile lui Christine Lagarde, daca ajunge la sefia FMI

Criza datoriilor din Europa si urmarile revolutiilor din tarile arabe vor fi prioritatile ministrului francez de Finante Christine Lagarde la sefia Fondului Monetar International (FMI), daca va castiga cursa pentru postul de director general al institutiei, relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.

Europa va fi in centrul atentiei in urmatorii cativa ani. Ceea ce se intampla in nordul Africii, in Orientul Mijlociu si masurile economice care vor fi necesare, vor atrage probabil atentia FMI si o posibila finantare", a declarat Lagarde la postul de radio BBC.

Intr-un raport al FMI pregatit pentru summitul G8 din aceasta saptamana se arata ca tarile importatoare de petrol din Orientul Mijlociu si nordul Africii vor avea nevoie de finantare externa de peste 160 de miliarde de dolari, pana in 2013. 

Lagarde a mai declarat pentru Financial Times ca daca va obtine conducerea FMI va remedia situatia, daca va constata ca natiunile aflate in dezvoltare sunt subreprezentate.

"Nu cred ca trebuie sa fie un candidat al Europei sau al economiilor emergente. Ar trebui sa fie un candidat bun. Opinia mea este ca ar trebui sa fie un proces deschis, transparent, bazat pe merite", a spus Lagarde.

Natiunile in dezvoltare au cerut ca dominatia europeana la conducerea FMI sa ia sfarsit, dar nu au reusit sa sustina un singur candidat.

#fmi, #Christine Lagarde, #criza datorii, #director fmi , #stiri Christine Lagarde