UE, multumita de prudenta dovedita de G20

Vineri, 03 Aprilie 2009, ora 11:57
1034 citiri
UE, multumita de prudenta dovedita de G20

Presedintia ceha a Uniunii Europene s-a declarat multumita ca summitul G20 de joi nu a cerut guvernelor sa faca noi eforturi de relansare bugetara, in conditiile in care europenii, si in primul cehii, se opusesera, relateaza AFP.

"Este un lucru bun ca nu am decis noi stimulente" fiscale, a declarat vineri la Praga ministrul de finante ceh Miroslav Kalousek, inaintea unei reuniuni a ministrilor de finante europeni.

Statele G20 s-au multumit joi sa se declare "hotarate sa furnizeze efortul bugetar necesar pentru a relua cresterea", fara a cere masuri de relansare suplimentare. Presedintia ceha se declarase in mai multe randuri impotriva a noi masuri bugetare de relansare, in timp ce Statele Unite le sustineau.

Ministrul ceh de finante a apreciat, pe de alta parte, ca summitul de la Londra a fost "un mare succes". Si alti ministri europeni de finante si-au manifestat satisfactia pentru rezultatele summitului G20, la sosirea la reuniunea de la Praga.

"Sunt foarte multumita de progresele facute la summitul G20", a subliniat ministrul francez Christine Lagarde, subliniind inca ca promisiunile nu sunt de ajuns si trebuie puse in aplicare. "Insa am facut progrese considerabile si am schimbat in profunzime, mi se pare, mai multe disfunctiuni ale sistemului financiar", a adaugat ea.

Intrebata daca masurile luate de G20 pentru reglementarea financiara sunt suficiente, in conditiile in care Franta ceruse inainte de summit infiintarea unei autoritati supranationale de reglementare, Lagarde a raspuns: "Ceea ce am obtinut este mult".

"Sunt foarte multumit in special de faptul ca Statele Unite s-au aratat foarte deschise (...) spre mai multa reglementare", a declarat la randul sau ministrul german de finante Peer Steinbrück. "Este o abordare importanta pentru combaterea acestei crize", a spus el. "Cred ca nu ar trebui sa subestimam rezultatele de ieri", a adaugat el.

#bancar, #bugetara, #combatere, #criza, #relansare, #sistem, #ue , #stiri Christine Lagarde

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  3. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  8. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  9. Semnal de alarmă la un important proiect de infrastructură: ”Termenul din PNRR este foarte greu de îndeplinit” FOTO&VIDEO
  10. Speranță pentru șoferi. Autoritățile spun că un nou lot de autostradă se poate deschide în iulie FOTO