Ministrul german de finante acuza Marea Britanie ca vrea sa impiedice reforma sistemului financiar

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 15:16
943 citiri
Ministrul german de finante acuza Marea Britanie ca vrea sa impiedice reforma sistemului financiar

Ministrul german de finante, Peer Steinbruck, a reprosat Marii Britanii ca vrea sa franeze propunerile de reformare a sistemului financiar, tema centrala a summitului G20 de la Pittsburgh din aceasta saptamana, relateaza AFP, citat de NewsIn.

"Exista in mod clar un lobby la Londra care vrea sa-si apere avantajul concurential cu orice pret", a declarat ministrul social-democrat, intr-un interviu publicat joi de publicatia Stern. In Marea Britanie, 15% din produsul intern brut (PIB) este generat de sectorul financiar, in timp ce in Germania ponderea este mult mai scazuta, de doar 6%.

Reglementarea fondurilor de hedging, fonduri de investitii speculative considerate in parte responsabile de aparitia crizei, este prin urmare uin subiect cu care "britanicii au dificultati, aceasta fiind o forma politicoasa de exprimare", a adaugat Steinbruck.

Ministrul francez al economiei, Christine Lagarde, a estimat de asemenea marti ca pietele financiare americane si britanice opun rezistenta propunerilor de reglementare a sectorului. "Trebuie sa aducem modificari durabile la regulile jocului in pietele financiare", a precizat Steinbruck, adaugand ca nu vrea sa retraiasca experienta de anul trecut, cand probusirea bancii Lehman Brothers a generat turbulente in intregul sistem financiar mondial. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#PIB, # reformare, # fonduri, # investitii , #stiri Christine Lagarde