Lagarde: Sa nu adormim din cauza unui sentiment fals de securitate

Duminica, 18 Martie 2012, ora 12:05
1240 citiri
Lagarde: Sa nu adormim din cauza unui sentiment fals de securitate
Christine Lagarde, seful FMI

Directorul general al FMI le-a cerut liderilor politici sa fie vigilenti pe masura ce pretul petrolului, nivelul datoriilor si riscul de incetinire a economiei pietelor emergente ameninta stabilitatea economiei globale.

"Optimismul nu trebuie sa ne dea o stare de confort sau sa ne adoarma intr-un sentiment fals de securitate. Nu putem sa ne intoarcem la activitatile dinainte de criza", a declarat Lagarde intr-un discurs tinut cu ocazia Forumului de Dezvoltare din China, citata de Bloomberg.

Fondul Monetar International (FMI) a aprobat saptamana trecuta un imprumut de 28 de miliarde de euro pentru Grecia, ce face parte din al doilea pachet de salvare acordat de Uniunea Europeana. Banii sunt conditionati de sporirea masurilor de austeritate si de o regandire a economiei.

Grecia a finalizat cel mai amplu proces de restructurare a datoriilor suverane si a fost de acord sa taie si mai mult din cheltuieli pentru a obtine noi finantari. Statul elen se apropie de al cincilea an de recesiune.

#criza economica Europa, #datorii grecia, #faliment grecia, #christine lagarde, #fond monetar international , #stiri Christine Lagarde