Lagarde: Economiile occidentale se afla intr-un cerc vicios

Joi, 15 Septembrie 2011, ora 19:28
1178 citiri
Lagarde: Economiile occidentale se afla intr-un cerc vicios

Economiile occidentale se afla intr-un cerc vicios, agravat de amanarile liderilor politici, a declarat joi directorul general al FMI, Christine Lagarde, cerand acestora sa faca front comun pentru a evita o recesiune in SUA si Europa care nu ar ierta pe nimeni, transmite Mediafax.

 

"Sunt datorii mari in sistem. Incertitudinile planeaza asupra economiilor dezvoltate, bancilor din Europa si familiilor americane", potrivit textului unui discurs sustinut de Lagarde la Washington.

Ea a explicat ca cresterea economica slaba si fragilitatea situatiei financiare a tarilor, institutiilor financiare si populatiei se agraveaza unele pe altele, alimentand criza de incredere, cu impact asupra consumului, investitiilor si pietei muncii.

 

"Acest cerc vicios creste in intensitate, iar ca sa fim cinstiti amanarile si disfunctionalitatile politice nu sunt straine de aceasta situatie", a spus Lagarde.

Sefa FMI a insistat ca nu este vremea retragerilor, jumatatilor de masura sau paliativelor, iar liderii politici trebuie sa faca front comun.

"Daca tarile dezvoltate vor reintra in recesiune, pietele emergente nu vor fi crutate, de fapt, nimeni nu va fi crutat", a avertizat Lagarde.

Discursul lui Lagarde a avut loc cu o saptamana inainte de reuniunea de saptamana viitoarea a FMI si a Bancii Mondiale.

Cresterea economica din Statele Unite si Europa, deja lenta in primul semestru, a incetinit si mai mult, provocand zvonuri pe pietele financiare legate de reintrarea in recesiune, care au agravat problemele tarilor din zona euro.

#criza zona euro, #christine lagarde, #austeritate , #stiri Christine Lagarde

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  2. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  3. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  4. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  5. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  6. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  7. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  8. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  9. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"
  10. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere