Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Franta investeste 10,5 miliarde de dolari in cele mai mari sase banci

Franta investeste 10,5 miliarde de dolari in cele mai mari sase banci

Guvernul francez va injecta, pana la sfarsitul anului, 10,5 miliarde euro (14 miliarde dolari) in primele sase banci ale tarii pentru a contracara efectele crizei financiare mondiale, a anuntat Christine Lagarde, ministrul de Finante, citat de AP.Guvernul francez va injecta, pana la sfarsitul anului, 10,5 miliarde euro (14 miliarde dolari) in primele sase banci ale tarii pentru a contracara efectele crizei financiare mondiale, a anuntat Christine Lagarde, ministrul de Finante, citat de AP.

Oficialul francez a explicat ca aceasta masura reprezinta o parte a planului guvernului in valoare de 360 miliarde de euro (491 miliarde de dolari) destinat revigorarii pietei creditelor si prevenirii colapsului sistemului bancar.

'In schimbul acestei masuri, bancile trebuie sa-si asume obligatia majorarii imprumuturilor acordate economiei pentru a garanta finantarea de care au nevoie persoanele fizice, companiile, administratia locala si profesionistii', le-a declarat Christine Lagarde jurnalistilor, dupa o intalnire cu conducatorii bancilor.

Guvernul a fost de acord sa cumpere emisiuni de creante garantate in valoare de trei miliarde de euro (patru miliarde de dolari) de la Credit Agricole, in valoare de 2,5 miliarde de euro (3,4 miliarde de dolari) de la BNP Paribas si in valoare de 1,7 miliarde de euro (2,3 miliarde de dolari) de la Societe Generale, se arata intr-o declaratie a executivului francez. Acesta va investi si 1,1 miliarde de euro (1,5 miliarde de dolari) in banca Caisse d'Epargne iar restul banilor se vor duce catre Credit Mutuel si Banque Populaire.

Trei directori executivi ai bancii franceze Caisse d'Epargne au demisionat luni din cauza presiunilor guvernului, dupa ce banca a anuntat pierderi de 600 milioane de euro (810 milioane de dolari) de pe urma tranzactiilor cu derivative derulate la inceputul acestei luni.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 556 ori