Franta a iesit din recesiune

Joi, 13 August 2009, ora 11:37
1775 citiri
Franta a iesit din recesiune

Economia Frantei a crescut cu 0,3% in trimestrul al doilea comparativ cu primele trei luni ale acestui an, iesind din recesiune, spre surprinderea analistilor si investitorilor, dar si a guvernului de la Paris, transmite Reuters.

Cresterea surprinzatoare a Produsului Intern Brut (PIB) al Frantei a fost anuntata, in dimineata zilei de joi, de ministrul Economiei, Christine Lagarde, la postul de radio RTL, si confirmata ulterior de datele oficiale publicate de institutul de statistica INSEE.

"Datele sunt foarte surprinzatoare. Dupa patru trimestre consecutive de scadere, Franta iese in sfarsit din recesiune, iar cresterea economica redevine pozitiva, la 0,3%", a declarat Lagarde inainte de publicarea datelor INSEE.

Economistii prognozau o scadere economica de 0,3% in trimestrul al doilea comparativ cu primele trei luni ale anului.

Comparativ cu jumatatea anului trecut, PIB-ul Frantei a scazut, pana la finele primului semestru din 2009, cu 2,4%, potrivit datelor preliminare ale INSEE.

Principalii factori care au sustinut cresterea economiei franceze in trimestrul al doilea sunt consumul, atat in sectorul public, cat si consumul populatiei, investitiile publice si exporturile.

Germania, cea mai mare economie din Uniunea Europeana, a anuntat de asemenea, joi dimineata, ca a iesit din recesiune, cu o crestere economica de 0,3% in trimestrul al doilea comparativ cu primele trei luni.

Recesiunea tehnica este definita ca scaderea PIB-ului in cel putin doua trimestre consecutiv comparativ cu trimestrele anterioare respective.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Franta, #someri, #date statistice, #criza economica, #recesiune , #stiri Christine Lagarde