Directorul Renault, "victima" in scandalul de spionaj

Vineri, 04 Martie 2011, ora 23:22
1743 citiri
Directorul Renault, "victima" in scandalul de spionaj

Directorul operational al Renault, Patrick Pelata, pasionat de judo, stie totul despre cazaturi si ar putea suporta o cadere, din functie, pentru a-si proteja seful, dupa ce stanjenitorul scandal de spionaj trage la fund conducerea producatorului auto francez, informeaza Mediafax. 

In calitate de director operational, Pelata, in varsta de 55 de ani, s-a implicat puternic in anchetarea cazului de spionaj care a socat industria auto in ianuarie, a concediat trei directori cu rol executiv si a facut publica o investigatie privind furnizarea de informatii tehnice.

Intr-un interviu publicat vineri, Pelata a indicat ca postul sau este in suspensie, avand in vedere indoielile legate de spionaj si posibilitatea ca acuzatiile aduse unor directori sa fie nefondate.

Ministrul francez al Economiei, Christine Lagarde, a declarat ca Renault ar putea suporta consecintele, iar Pelata a afirmat ca acestea vor fi acceptate pana la cel mai inalt nivel al companiei, adica pana la el.

O sursa apropiata situatiei a declarat ca Pelata se va sacrifica pentru a-l proteja pe directorul general Carlos Ghosn, care conduce si Nissan Motor.

"Este probabil sa fie Patrick Pelata, care formeaza scutul de protectie al directorului general.

In aceasta poveste, cineva trebuie sa detoneze grenada", a spus sursa. Un purtator de cuvant al Renault a refuzat sa comenteze.

Mana dreapta a lui Ghosn, Pelata are doua diplome in inginerie, la doua facultati franceze de prestigiu, precum si un doctorat in stiinte socio-economice.

Pelata lucreaza la Renault din 1984, pornind de la functia de sef de atelier la fabrica Flins de langa Paris, pentru a promova ca membru in consiliul de administratie al grupului in 1998.

Sursa a mai spus ca plecarea lui Pelata, dar si a altor angajati implicati in investigatie, va permite lui Ghosn sa isi pastreze functia de director general.

Renault a admis pentru prima data ca scandalul de spionaj de la inceputul acestui an, care a deteriorat relatia companiei cu guvernul francez si ar fi putut crea tensiuni diplomatice intre Franta si China, ar putea fi doar o manipulare. 

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#renault, #spionaj industrial, #scandal , #stiri Christine Lagarde