Christine Lagarde, cel mai bun ministru de finante european

Marti, 17 Noiembrie 2009, ora 22:46
1242 citiri
Christine Lagarde, cel mai bun ministru de finante european

Christine Lagarde, membru al executivului francez, este cel mai bun ministru de Finante din Uniunea Europeana in 2009, an in care statele comunitare au fost afectate de cea mai grava criza de dupa Al Doilea Razboi Mondial, potrivit unui clasament intocmit de cotidianul britanic Financial Times (FT).

Specialistii din sectorul financiar consultati de FT la intocmirea topului, aflat la a patra editie, au apreciat in mod deosebit initiativele ministrului francez in privinta reglementarii internationale si a viitorului bancilor dupa incheierea crizei.

Totodata, economia franceza a fost printre cele mai rezistente la criza din lumea industrializata, un rol esential apartinand masurilor fiscale rapide ale guvernului de la Paris, noteaza cotidianul.

Pozitia a doua a fost ocupata de ministrul german de Finante, Peer Steinbruck, iar locul trei de Didier Reynders, membru in executivul belgian.

Clasamentul include reprezentanti ai 19 state membre ale UE. Cele mai mici opt economii ale Uniunii Europene, intre care si Romania, nu au fost incluse in clasament.

Dintre cele 12 state care au aderat la blocul comunitar incepand din 2004, sunt prezente in top doar Polonia (locul 9), Cehia (15), Slovacia (16) si Ungaria (19).

Pentru departajarea ministrilor, FT a consultat analisti de la UniCredit, SEB, Allianz, Deutsche Bank, Goldman Sachs, ING si Consiliul de Analiza Economica din Paris, in privinta a trei criterii: aptitudini politice, performante economice si credibilitate pe pietele financiare. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministru, #finante, #european, #ue, #lagarde , #stiri Christine Lagarde