Lagarde: Reforma sectorului bancar, ingreunata de lobby-ul agresiv al industriei financiare

Marti, 27 Mai 2014, ora 16:11
1515 citiri
Lagarde: Reforma sectorului bancar, ingreunata de lobby-ul agresiv al industriei financiare

Reformele pentru corectarea problemelor din sistemul bancar evidentiate de criza din 2007-2009 sunt implementate prea lent si sunt ingreunate de lobby-ul agresiv al industriei financiare, a declarat, marti, directorul FMI, Christine Lagarde.

Bancile detin in prezent mai mult capital decat aveau la declansarea crizei financiare, in timpul careia statele au fost nevoite sa intervina cu fonduri publice pentru a stabiliza sectorul financiar, a spus Lagarde, potrivit Reuters.

"Vestea proasta este ca progresele sunt prea lente, iar incheierea este inca prea departe", a declarat Lagarde la un forum organizat la Londra.

Industria financiara se opune "agresiv"

Reforma sectorului bancar este complexa, dar este ingreunata si de "reactia agresiva a industriei financiare", precum si de oboseala care se instaleaza fara indoiala intr-un proces atat de lung, a spus directorul Fondului.

"O mare lacuna este ca problema institutiilor financiare prea mari pentru a fi lasate sa se prabuseasca nu a fost rezolvata", a afirmat Lagarde, referindu-se la asteptarile ca guvernele sa intervina pentru a salva orice institutie de credit de mari dimensiuni, astfel incat sa evite repetarea crizei.

FMI estimeaza ca subventia implicita sau prin costurile mai mici de finantare ale bancilor de pe urma faptului ca sunt prea mari pentru a fi lasate sa se prabuseasca se ridica la 70 miliarde dolari in SUA si la 300 miliarde dolari in zona euro.

Lagarde a facut apel la autoritatile de reglementare din toata lumea sa se puna de acord asupra unui cadru pentru lichidarea bancilor mari cu probleme.

#reforma sector bancar, #capital banci, #christine lagarde, #institutii financiare , #FMI

Curs valutar

1 EUR = 4.9737 RON

-0.0012

1 USD = 4.5689 RON

-0.0184
  1. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  2. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune
  3. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  4. Creștere uriașă a salariului piloților de la Tarom după protestul de luni. Au obținut și o diurnă mai mare
  5. Industria de bunăstare prinde avânt în România. Un trend cunoscut ascunde nereguli imense
  6. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  7. Soluția extremă a unui cunoscut analist economic: Copiii să muncească de la 16 ani, toată lumea să lucreze până la 75 de ani. “Ideea de a sta și a primi bani nu mai e funcțională”
  8. Un nou glonț tras de Bruxelles în piciorul economiei europene? Marii producători de automobile trag semnalul de alarmă
  9. Începe haosul! Se închide traficul de pe Valea Oltului. Care sunt rutele ocolitoare și variantele cu trenul
  10. Mai săraci din 2025. Noile taxe și impozite ce ar urma să fie impuse de guvern, după alegeri: „O fraudă de proporții istorice!"