Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lagarde: Este necesara o clarificare politica in Grecia si Italia

Lagarde: Este necesara o clarificare politica in Grecia si Italia


O "clarificare politica" este necesara in Italia si Grecia, a declarat, joi, la Beijing directoarea generala a FMI, Christine Lagarde, in timp ce bursele din lume sunt destabilizate dupa anuntul demisiei premierilor celor doua tari europene.

FMI a primit o misiune cruciala si trebuie, potrivit lui Lagarde, sa isi puna "expertiza" si "cunostintele" in serviciul unei "supravegheri bugetare a Italiei intr-un ritm trimestrial".

O extindere a crizei dupa modelul Italiei, a treia economie din zona euro, a carei datorie atinge 1.900 de miliarde de euro (120 la suta din PIB), ar pune in genunchi intreaga zona euro, unde fondul de criza FESF este inca departe de a putea face fata unei astfel de ipoteze.

Zona euro vrea sa intareasca Fondul european de stabilitate financiara (FESF) si a solicitat in acest scop Chinei sa cumpere obligatiuni ale FESF.

"Exista in mod clar o relatie de incredere intre Fond si China", a apreciat Lagarde.

Demisia de acum oficiala a lui Giorgios Papandreou in Grecia si cea anuntata a lui Silvio Berlusconi in Italia nu au fost suficiente pentru dezamorsarea crizei din zona euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 876 ori