Christine Lagarde: Economia mondiala e intr-o faza periculoasa

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 08:02
1123 citiri
Christine Lagarde: Economia mondiala e intr-o faza periculoasa

Directoarea generala a FMI, Christine Lagarde, a avertizat miercuri la Beijing ca exista "riscul unei spirale de instabilitate financiara mondiala" si a cerut Chinei sa isi reevalueze moneda.

"Daca nu actionam impreuna, economia mondiala risca sa intre intr-o spirala de incertitudine si instabilitate financiara", a avertizat Lagarde, referindu-se la criza datoriilor si la amenintarile de recesiune, in cadrul unui discurs rostit la inceputul unei vizite de doua zile in China, relateaza AFP.

"Economia mondiala a intrat intr-o faza periculoasa si nesigura", a subliniat directoarea Fondului Monetar International (FMI), adaugand ca "Asia nu este la adapost".

"China are nevoie de o moneda mai puternica", a afirmat Lagarde, in timp ce principalii parteneri comerciali ai Chinei se plang de o rata de shimb slaba a yuanului, responsabila, in opinia lor, de enorme excedente comerciale acumulate de Beijing.

Christine Lagarde a ajuns la Beijing pentru prima sa vizita in China in calitate de director general al FMI. Ea urmeaza sa analizeze impreuna cu oficialii chinezi consecintele crizei datoriilor in Europa si conditiile in care a doua economie mondiala ar putea fi convinsa sa cumpere mai multe obligatiuni suverane pe Vechiul Continent.

Ea a mers anterior la Moscova pentru a discuta cu liderii rusi consecintele crizei europene pentru tara lor.

Dupa un sejur la Beijing, miercuri si joi, directoarea FMI va merge in Japonia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#christine lagarde, #instabilitate financiara, #criza datorii , #FMI