Christine Lagarde: Economia mondiala e intr-o faza periculoasa

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 08:02
1123 citiri
Christine Lagarde: Economia mondiala e intr-o faza periculoasa

Directoarea generala a FMI, Christine Lagarde, a avertizat miercuri la Beijing ca exista "riscul unei spirale de instabilitate financiara mondiala" si a cerut Chinei sa isi reevalueze moneda.

"Daca nu actionam impreuna, economia mondiala risca sa intre intr-o spirala de incertitudine si instabilitate financiara", a avertizat Lagarde, referindu-se la criza datoriilor si la amenintarile de recesiune, in cadrul unui discurs rostit la inceputul unei vizite de doua zile in China, relateaza AFP.

"Economia mondiala a intrat intr-o faza periculoasa si nesigura", a subliniat directoarea Fondului Monetar International (FMI), adaugand ca "Asia nu este la adapost".

"China are nevoie de o moneda mai puternica", a afirmat Lagarde, in timp ce principalii parteneri comerciali ai Chinei se plang de o rata de shimb slaba a yuanului, responsabila, in opinia lor, de enorme excedente comerciale acumulate de Beijing.

Christine Lagarde a ajuns la Beijing pentru prima sa vizita in China in calitate de director general al FMI. Ea urmeaza sa analizeze impreuna cu oficialii chinezi consecintele crizei datoriilor in Europa si conditiile in care a doua economie mondiala ar putea fi convinsa sa cumpere mai multe obligatiuni suverane pe Vechiul Continent.

Ea a mers anterior la Moscova pentru a discuta cu liderii rusi consecintele crizei europene pentru tara lor.

Dupa un sejur la Beijing, miercuri si joi, directoarea FMI va merge in Japonia.

#christine lagarde, #instabilitate financiara, #criza datorii , #FMI

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  2. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  5. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  6. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  7. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  8. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  9. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  10. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"