Tot mai multi romani circula cu trenul; traficul de calatori a crescut cu 12,4%, in primele trei luni

Joi, 01 Mai 2014, ora 11:24
1317 citiri
Tot mai multi romani circula cu trenul; traficul de calatori a crescut cu 12,4%, in primele trei luni

CFR Calatori a transportat, in primele trei luni ale anului, cu 1,75 milioane mai multi pasageri comparativ cu perioada ianuarie - martie 2013, cand peste 14,1 milioane de calatori au circulat cu trenul, potrivit datelor furnizate de CFR Calatori, la solicitarea Agerpres.

Ca procentaj, traficul feroviar de calatori a crescut cu 12,4%, la peste 15,85 milioane de pasageri.

In ceea ce priveste perioada sarbatorilor pascale, traficul de pasageri a urcat cu circa 20% la trenurile de litoral si cu aproape 35% la trenurile spre munte, raportat la un week-end obisnuit.

Traficul de Paste a crescut cu 75% fata de un week-end obisnuit

La nivelul intregii retele feroviare, traficul de pasageri a inregistrat, in perioada Sarbatorilor de Paste, fata de un week-end obisnuit, o crestere cu 75%, in timp ce trenurile de pe rutele mari - precum Iasi, Timisoara, Craiova - au avut grade de utilizare de peste 100%.

"Estimam ca traficul cumulat din perioada celor doua evenimente ale lui 2014, respectiv Paste (17-21 aprilie) si minivacanta de 1 Mai, care urmeaza, va fi mai mare decat traficul inregistrat in 2013 (1-5 mai). Multi dintre romani petrec sarbatorile pascale in familie, iar cele mai solicitate rute au fost in acest an cele spre Iasi si Craiova, acestea avand un grad de utilizare de peste 100%", afirma reprezentantii CFR Calatori.

Potrivit statisticilor realizate de Ministerul Transporturilor, in primele noua luni ale anului trecut, peste 43,6 milioane de pasageri au circulat cu trenul, dintre care 165.000 de persoane au avut o destinatie externa.

Distanta medie de transport a pasagerilor a fost de 78 de kilometri.

Parcursul mediu zilnic al vagoanelor de pasageri a fost de 253 kilometri/zi, iar viteza medie a trenurilor a fost de 45 de kilometri/ora.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#trafic feroviar, #calatori tren , #stiri CFR