Stufstock devine festival de muzica

Marti, 08 August 2006, ora 02:32
1178 citiri

Cea de-a patra editie a festivalului Stufstock, ce va avea loc in perioada 1-3 septembrie,se desprinde din acest an de campania 'Salvati Vama Veche' si se dedica in exclusivitate muzicii, a precizat Mircea Toma, presedintele Asociatiei pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural, organizatoarea evenimentului.Exista insa si ale elemente de noutate: in acest an formatia Phoenix va fi prezenta pentru prima data la eveniment si, spre deosebire de editiile anterioare, Stuftock va cuprinde trei si nu doua zile de concerte.

Din dorinta de a evita aglomerarea de anul trecut, cand la eveniment au fost prezente 50.000 de persoane, organizatorii au hotarat sa introduca o bilet de 35 de lei pentru cele trei zile. Mircea Toma a explicat insa si cel de-al doilea argument pentru introducerea acestei taxe: 'intre muzicieni se aude tot mai sonor acest motiv: se cade ca publicul sa fie mai mult decat simplu spectator - sa fie partener'.

Locul de desfasurare al principalei scene va fi mutat din vatra veche a satului, inspre zona de camp. Va exista o scena dubla, pe care vineri vor rasuna ritmuri de rock alternativ, sambata se va canta rock, iar duminica vor evolua trupe de jazz si blues. Concomitent, la terasa Papa la soni se va interpreta folk si muzica etno.

La eveniment vor fi prezente 45 de trupe si artisti independenti din Romania, Europa si SUA. Alaturi de Phoenix, vor concerta: Timpuri Noi, Luna Amara, Kumm, Urma, E.M.I.L., Blazzaj, OCS. Ungaria va fi reprezentata de Subscribe si Kampec Dolores, iar din Germania vor fi sosi: Al Jawala si Havoc. Organizatorii au anuntat ca este posibila si prezenta unor nume mari ale jazz-ului, precum Lucian Ban si Alex Harding, din New York.

Un alt element de inedit in acest an va fi ritmul etno, adus pe scena de Shukar si Mahala Rai banda.

TVR 2, care este co-producator al evenimentului, va difuza in direct cele trei nopti de concerte, intre orele 22.00-3.00.

in dimineata zilei de duminica, incepand de la ora 5.30 pe plaja va avea loc un concert gratuit pe plaja, astfel incat publicul sa poata vedea rasaritul de soare.

Referindu-se la desprinderea de campania 'Salvati Vama Veche', Mircea Toma a explicat ca motivele pentru sustinerea acesteia nu mai sunt atat de presante. El a adaugat ca Asociatia 'Salvati Vama Veche' se afla in acest moment intr-un parteneriat civic cu Primaria din localitate si cu alte entitati ale administratiei publice si se descurca 'binisor'.

Solistul trupei Phoenix, Nicu Covaci, prezent la conferinta de presa a declarat ca a fost recent in Vama Veche si ca i-a placut atmosfera. 'Woodstock pentru mine a insemnat foarte mult. Sper ca si Stufstock sa insemne pentru noua generatie ce a insemnat Woodstock pentru mine', a mai precizat el.

Un bilet va costa 35 lei, in cazul in care va fi achizitionat inainte de 27 de august, si 50 lei - daca va fi cumparat in intervalul 27 august-1 septembrie, din Vama Veche. Biletele vor fi scoase la vanzare din data de 10 august si vor putea fi achizitionate la agentiile de voiaj CFR, la magazinele Diverta sau librariile Humanitas.Spectatorii vor primi cate o bratara de acces pe care vor trebui sa o pastreze pe parcursul celor trei zile. Cei care doresc sa faca rezervari on-line o pot face pe site-ul www.bilete.ro.

Tot in premiera, in acest an organizatorii vor asigura transportul pentru public, din Bucuresti la Vama Veche. Cursele, organizate prin autocare in regim charter, vor circula la intervale de 30 de minute.Organizatorii estimeaza ca pretul unei deplasari va fi cuprins intre 35-40 lei. Bilete vor putea fi achizitionate de pe site-ul oficial www.stufstock.com, incepand din data de 15 august.

Spre deosebire de editiile anterioare, in acest an trupele participante si organizatorii vor fi cazati in Saturn si Jupiter, in acest fel pensiunile de Vama Veche si 2 Mai vor putea fi ocupate de public.