Statul investeste peste 400 mil lei in CFR Calatori

Marti, 11 August 2009, ora 16:50
1293 citiri
Statul investeste peste 400 mil lei in CFR Calatori

CFR Calatori va primi, in acest an, de la bugetul de stat 406,83 milioane lei, un sfert din necesarul de 1,644 miliarde lei al companiei, pentru principalele proiecte de investitii pentru transportul feroviar public de calatori in anul 2009, potrivit unui proiect de act normativ, transmite NewsIn.

Astfel, CFR Calatori va primi de la stat 406,83 milioane de lei, din care cea mai mare suma, respectiv 186,17 milioane de lei, va fi folosita pentru modernizarea vagoanelor, iar pentru achizitia de vagoane noi pentru trenuri de zi si noapte, inclusiv pentru transportul autoturismelor, operatorul va primi 140 de milioane de lei, precum si 61,71 milioane de lei pentru modernizarea locomotivelor.

De asemenea, necesarul CFR Calatori pentru modernizarea vagoanelor este de 510 milioane de lei, iar cel pentru achizitia vagoanelor noi este de 485 milioane de lei.

Programului prioritar cuprinde modificarea categoriilor de trenuri operate de CFR Calatori, dotarea cu rame electrice si automotoare, achizitia si modernizarea locomotivelor pentru transportul de calatori, achizitia si modernizarea vagoanelor de calatori, implementarea sistemului electronic de vanzare si rezervare a legitimatiilor de calatorie in trafic intern si international, urmarind achizitii soft si echipamemte, dezvoltarea si mentenanta acestora, precum si perfectionarea profesionala a personalului comercial.

Compensatia anuala necesara a CFR Calatori in 2009 este de 1,721 miliarde lei, suma de 612.244 lei fiind asigurata de la bugetul de stat, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern privind aprobarea Actului aditional pe anul 2009 la contractul de activitate a CFR Calatori pentru perioada 2008-2011, elaborat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#calatori, #cfr, #investitii, #stat , #stiri CFR