Sindicatele nu sunt de acord cu concedieri la CFR

Miercuri, 20 Aprilie 2011, ora 14:12
1899 citiri
Sindicatele nu sunt de acord cu concedieri la CFR

Gheorghe Fratica, Presedintele Federatiei Miscare Comercial,  a declarat pentruNewsIn ca sindicatele au fost chemate la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii pentru discutii legate de programul de restructurare a unui numar de aproape 3000 de salariati de la CFR Calatori si SA.

"Conducerile celor doua companii ne-au invitat la o intalnire privind programele de restructurare si reorganizare la CFR Calatori si CFR Infrastructrua. La CFR Marfa am fost de acord cu reorganizarea si diponibilizarea a circa 3000 de salariati, de la 1 iunie, dar se pare ca tot de la aceasta data ministerul vrea sa concedieze 1021 de salariati de la CFR Calatori si alti 1500 de la CFR Infrastructura", a spus Fratica.

Acesta a precizat ca, la CFR Infrastructura, sindicatele nu sunt de acord cu nici un fel de program de restructurarare, respectiv disponibilizari, mai ales in ceea ce priveste personalul de executie.

"Aceste reorganizari se fac haotic si nu putem fi de acord ca, dupa ce anul trecut au dat afara 11.000 de feroviari, in iunie sa fie altii disponibilizati. Regionala de Marfa Craiova are cea mai mare cifra de disponibilizari, 300 de oameni. Aceasta sucursala reprezinta 50% din traficul de marfa si ar putea fi afectate contractele de transport aflate in derulare", a adaugat presedintele Federatiei Miscare Comercial.

Potrivit programului de disponibilizari, cei concediati vor fi primiti sase salarii compensatorii a cate 670 lei.

Intr-un proiect de act normativ publicat la inceputul lunii pe site-ul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI) se arata ca necesarul minim care trebuie asigurat in 2011 de la bugetul de stat in completarea veniturilor proprii prognozate de CFR SA este de 400 milioane lei, in vederea functionarii infrastructurii feroviare publice la parametri similari anului 2010.

Potrivit documentului, in anul 2010 s-au produs la instalatiile de semnalizare, electrificare si centralizare, in special din cauze tehnice, un numar de peste 4.093 deranjamente, care au avut ca efect intarzierea a circa 9.750 trenuri cu 95.822 de minute. Totodata, se preciza ca peste 5.708 km de linii de cale sunt scadente la reparatii capitale, adica 43% din lungimea totala a liniilor de cale ferata.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#concedieri la cfr, #sindicate cfr , #stiri CFR