Sindicate CFR: MTI pregateste disponibilizarea a 4460 de angajati

Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 18:43
3095 citiri
Sindicate CFR: MTI pregateste disponibilizarea a 4460 de angajati

Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, a declarat luni pentru NewsIn ca MTI pregateste un proiect prin care, din 2011, vor fi disponibilizati 4.460 de angajati din cele trei companii feroviare si care nu a fost inca aprobat de ministrul transporturilor, Anca Boagiu, informeaza NewsIn.

Astfel, proiectul prevede disponibilizarea, intr-o prima etapa, a 337 de angajati din 24.000 de la CFR Infrastructura, 923 din 15.000 de salariati de la CFR Calatori si 3.200 din cei 10.600 de la CFR Marfa.

"Proiectul nu este aprobat si nici discutat, urmeaza o noua intalnire a ministrului transporturilor cu directorii celor trei companii si cu sindicatele, dupa care proiectul va avea o forma finala.

Precizez ca anul viitor, pe langa numarul disponibilizatilor mentionat (de 4.460, n.r.), vor mai intra in programul de restucturare si reorganizare salariatii din cadrul filialelor celor trei societati feroviare" a precizat Mantescu.

Ministrul transporturilor si infrastructurii, Anca Boagiu, s-a intilnit, in 19 octombrie, cu liderii de sindicat din domeniul feroviar, carora le-a transmis ca vor fi anuntate eventuale disponibilizari la cele trei companii feroviare, CFR Calatori, CFR Marfa si CFR Infrastructura, in urma programelor pe care le-a cerut directorilor acestor companii.

Vicepresedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva Voicu Sala declara atunci pentru Newsin ca Anca Boagiu le-a dat un termen de 10 zile directorilor companiilor feroviare pentru finalizarea programelor de reorganizare structurala. 

#angajati, #cfr, #disponibilizari, #mti, #sindicate , #stiri CFR