Sindicalistii CFR spun ca ar putea intra in greva nationala in doua saptamani

Marti, 15 Februarie 2011, ora 14:40
1409 citiri
Sindicalistii CFR spun ca ar putea intra in greva nationala in doua saptamani

Sindicalistii din domeniul feroviar au declarat marti, la finalul unei sedinte cu liderii PSD la Parlament, ca angajatii CFR ar putea sa-si intrerupta activitatea la nivel national in circa doua saptamani, daca Guvernul nu va accepta termenii propusi pentru noul contract colectiv de munca, informeaza NewsIn.

Declaratia a fost facuta de presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Mantescu Iulica, alaturi de Ion Molea, presedintele al Aliantei Nationale Feroviare.

"Astazi suntem in situatia conflictuala ca in maxim o saptamana - doua, sa inceteze activitatea la calea ferata. (...) Exista un conflict de munca deschis la cele trei unitati de cale ferata pentru motivul ca nu sunt de acord cu disponibilizarile care se preconizeaza a fi facute la calea ferata, pentru motivul ca nu exista contract (colectiv, n.r.) de munca la cele trei unitati, pentru motivul ca noua organizare pe care vor sa o puna in practica acum nu are in spate nimic eficient si nu aduce nimic bun din punct de vedere financiar.

Noi suntem in perioada de conciliere cu prezentantii ministerului Muncii si ai ministerului Transporturilor, daca raspunsul va fi negativ la ceea ce am spus eu, categoric oamenii au hotarat ca vor intrerupe activitatea", a spus Mantescu.

El a mai precizat ca au existat "discutii aproape saptamanale cu actualul ministru al Transporturilor", insa multe dintre ele propunerile de rezolvarea a problemelor salariatilor "nu pot fi concretizate aproape prin nimica pentru ca unitatile de cale ferata se afla intr-o situatie foarte delicata, datoriile lor sunt foarte, foarte mari".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#greva nationala, #conflict colectiv de munca, #sindicalisti cfr, #disponibilizari, #incetare activitate , #stiri CFR