Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sapte institutii din subordinea MTI vor fi restructurate

Sapte institutii din subordinea MTI vor fi restructurate

Ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat miercuri, dupa sedinta de Guvern, ca se vor restructura un numar de sapte agentii, societati si companii din subordinea ministerului, iar 627 de posturi vor fi reduse, precizeaza NewsIn.

"La ora actuala, Agentia de Sanatate Publica a MTI se desfiinteaza si activitatea va fi preluata de Directia de Santatate Publica din minister, apoi Agentia Romana de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare si Agentia Nationala de Radio Comunicatii Navale Radionav se desfiinteaza si activitatea va fi preluata de Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta", a spus Berceanu.

Potrivit acestuia, Societatea Comerciala Maritim Training Center Television, care nu mai are niciun angajat, este in procedura de lichidare de la inceputul anului si intr-un interval destul de scurt se va definitiva aceasta procedura de lichidare.

"Compania Nationala Administratia Porturilor Fluviale, cea care are toate porturile mici, se desfiinteaza. Porturile pe care vor dori consiliile locale respective sa le preia vor fi predate consiliilor locale, cele pe care consiliul local nu doreste sa le preia vor intra in Compania Nationala Administratia Porturilor Dunarii Maritime.

Probabil o sa ii schimbam denumirea in Administratia Porturilor Dunarii Maritime si Fluviale", a mai spus ministrul transporturilor.

Compania Nationala de Cai Ferate CFR Infrastructura va ingloba activitatea de la Societatea de Administrare a Activelor Feroviare, de la Societatea Feroviara de Turism si de la Centrul de Calificare si Instruire Feroviara, CNAFER, acestea din urma urmand sa se desfiinteze.

"In total, prin aceste modificari, se vor reduce un numar de vreo 627 de posturi, cu o aproximatie pentru ca unele lucruri depind de deciziile Consiliilor Locale", a explicat Berceanu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1266 ori
Citeste mai multe despreinstitutii minister berceanu concedieri