Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Salariatii Hotelului Astoria au intrat de marti in somaj tehnic

Salariatii Hotelului Astoria au intrat de marti in somaj tehnic

Cei 80 de salariati ai Hotelui Astoria, care apartin Societatii de Turism Feroviar (STF), au intrat de marti in somaj tehnic timp de 45 de zile, a declarat pentru Agentia de presa NewsIn presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu.

Acestia vor primi in perioada mentionata mai sus 75% din salariul de baza.


"Celor 80 de salariati ai Hotelului Astoria li s-au inmanat marti deciziile prin care timp de 45 de zile vor intra in somaj tehnic, primind 75% din salariul stabilit prin contractul colectiv de munca. Acestia au fost omisi din listele de disponibilizari (care au inclus si personalul CFR - n.r.), iar in cazul in care vor fi concediati nu vor beneficia de salarii compensatorii. Incercam sa negociem cu Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, pentru a fi elaborata o Hotarare de Guvern, prin care si acesti angajati sa beneficieze de salarii compensatorii daca vor fi dati afara", a spus Mantescu.


Mai multi angajati ai hotelului Astoria din Capitala s-au baricadat, in 26 februarie, in interiorul acestuia, dupa ce executorii judecatoresti si reprezentantul Orhideea Gardens, firma care a castigat hotelul la o licitatie, au venit sa evacueze cladirea, in urma unei sentinte irevocabile a instantei.


Instanta a respins irevocabil, in decembrie 2009, contestatia la executare facuta de catre Societatea Feroviara de Turism (SFT), careia i-a apartinut hotelul initial.


In consecinta, reprezentantii firmei Orhideea Gardens au fost la executor, cu autorizarea de intrare in spatiu primita de la Judecatoria Sectorului 1, pentru a intra in posesia cladirii.


Pe rolul instantei de judecata mai este o contestatie la executare a Societatii Feroviare de Turism, prin care aceasta arata ca terenul pe care este construita cladirea nu i-ar apartine.


Cladirea isi va pastra in continuare destinatia de hotel, dupa ce va fi renovata si igienizata, pentru ca in prezent este insalubra, spunea in 26 februarie avocatul Orhideea Gardens, Ioana Sfaraiala.


Societatea Feroviara de Turism nu a facut recurs la decizia de evacuare, data de Judecatoria Sectorului 1 in decembrie, astfel ca reprezentantii Orhideea Gardens sunt in legalitate in privinta executarii, declara in 26 februarie adjunctul-sef al sectiei de politie Transporturi Bucuresti, Alexandru Popa.


De cealalta parte, Ministerul Transporturilor va actiona in instanta firma Orhideea Gardens, in legatura cu evacuarea hotelului Astoria. 


 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1431 ori