Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Privatizarea CFR Marfa: Fenechiu sustine ca statul trebuie sa ramana un actionar important

Privatizarea CFR Marfa: Fenechiu sustine ca statul trebuie sa ramana un actionar important


Statul roman doreste sa raman un actionar important in cadrul companiei CFR Marfa, dupa terminarea procesului de privatizare, in urma caruia se doreste selectarea unui investitor strategic.

Oficialii romani nu cunosc cu exactitate procentul actiunilor pe care le va detine viitorul investitor strategic.

"Va fi cu siguranta peste 50%, dorinta noastra este sa fie cat mai putin, pentru ca intr-o viitoare etapa statul sa aiba un numar important de actiuni, cu o valoare cat mai ridicata", a declarat Relu Fenechiu.

Ministrul a spus ca in cadrul procesului de privatizare vor fi acceptate doar acele companii care au o experienta relevanta in transportul de marfa pe cale ferata si care au posibilitatea dezvoltarii acestei companii.

Statul roman va cheltui aproximativ 10 milioane de lei pentru privatizarea CFR Marfa, companie strategica cu datorii de peste 1,8 miliarde de lei.

In prima parte a acestei luni, statul roman va publica strategia de privatizare a CFR Marfa.

CFR Marfa avea, la sfarsitul anului 2011, datorii totale de peste 1,8 miliarde de lei, dintre care datorii curente de peste 1,5 miliarde de lei, potrivit informatiilor prezentate de catre Ministerul Transporturilor.

La sfarsitul lunii iunie 2012, datoria CFR Marfa catre bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale a crescut la 755 milioane de lei, iar cea inregistrata catre CFR s-a marit pana la 615 milioane de lei (totalizand 1,37 miliarde de lei).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1640 ori