Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Privatizare CFR Marfa: Contractul de consultanta e castigat de asocierea Deloitte-Musat-Systra

Privatizare CFR Marfa: Contractul de consultanta e castigat de asocierea Deloitte-Musat-Systra


Contractul de consultanta pentru privatizarea CFR Marfa SA, in valoare de 500.000 de euro, era "vanat" de cinci firme.

La licitatia pentru contractul de consultanta au participat Boston Consulting Group cu Horvath &Partners si Bostina si Asociatii SPRL, Delloite cu Musat si Systra, Roland Berger cu Nestor. Au existat, de asemenea, si doua oferte individuale, de la PwC si Ernst&Young.

Liderul asocierii castigatoare este Deloitte Consultanta SRL.

Invingatori prin negociere directa

Contractul de achizitie publica are ca obiect de servicii de consultanta pentru privatizare si asistenta juridica, economico-financiara, tehnica, de reprezentare, negociere, etc. pe intreaga perioada de derulare a procesului de privatizare a CFR MARFA SA. Contracgtul se deruleaza pana la realizarea transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor si decontarea tranzactiei.

Negociere contractului s-a facut fara anunt de participare.

Justificarea alegerii procedurii de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare este cea "standard": "situatie de urgenta extrema, survenita in urma unor evenimente care nu puteau fi prevazute de autoritatea contractanta, in conformitate cu conditiile stricte stabilite in directive".

Compania detinea in 2010 parc de material rulant de peste 42.000 de vagoane si peste 900 de locomotive.

CFR Marfa era lider pe piata transporturilor feroviare de marfa din Romania, cu o cota de piata de 61,1% pentru marfuri transportate, pe primul semestru al anului 2011.

CFR Marfa a avut pierderi de peste 127 de milioane de euro in 2011 si a acumulat datorii imense.

Compania are mijloace fixe in valoare de 1,5 miliarde de euro, potrivit asociatiei ATFER, care reuneste mai multe companii de transport feroviar, printre care Grup Feroviar Roman, Servtrans, Unifertrans si Transferoviar Grup.

CFR Marfa are datorii de peste 700 de milioane de lei.

Pe baza unui raport MTI, compania are o valoare de piata ce depaseste 1,1 miliarde lei.

In bugetul pentru 2012, CFR Marfa avea prevazute venituri de peste 1,222 miliarde lei si cheltuieli de 1,317 miliarde lei. Compania a estimat ca va incheia anul 2012 cu pierderi de 95 milioane lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2729 ori