Primele vagoane business ale CFR vor intra in circulatie de la 1 decembrie

Miercuri, 29 Noiembrie 2006, ora 05:58
1341 citiri

CFR Calatori va inaugura, incepand cu data de 1 decembrie, primele vagoane adresate segmentului business, acestea urmand sa intre in componenta trenurilor care leaga Capitala de orase importante precum Brasov, Constanta, Cluj Napoca si Timisoara."In functie de modul cum va reactiona piata, este posibil sa introducem si alte vagoane de aceasta clasa in componenta trenurilor. Este o nisa pe care CFR vrea sa se pozitioneze, pentru ca pe distante de circa 300 de kilometri nu poti zbura cu avionul, iar drumurile sunt cum sunt, asa ca trenul reprezinta o solutie viabila", a declarat ministrul transporturilor, Radu Berceanu.

Vagoanele business vor intra in componenta trenurilor tip rapid si Interciti avand doua clase speciale: clasa Exclusiv si clasa Standard. Pentru inceput, biletele pot fi achizitionate de la urmatoarele preturi: Bucuresti Nord - Brasov 65,50 lei - clasa Exclusiv, 55,50 lei - clasa Standard in componenta trenurilor rapid, respectiv 69,10 lei (Exclusiv) si 59,10 lei (Standard) la trenurile Intercity, Bucuresti Nord - Constanta 75 lei (Exclusiv), 65 lei (Standard) - trenuri Rapid, 81,2 lei (Exclusiv) si 71,2 lei (Standard) - trenuri Intercity, Bucuresti Nord - Cluj Napoca 133,8 lei (Exclusiv) si 113,8 lei (Standard) - tren Rapid, 140,10 lei (Exclusiv) si 120,10 (Standard) tren Interciti. Pentru cei care vor sa calatoreasca pe relatia Bucuresti Nord - Timisoara tarifele se ridica la 140,4 lei (Exclusiv), 120,4 lei (Standard) la trenurile Rapid, respectiv 146,4 lei (Exclusiv) si 126,4 lei (Standard) la trenurile Intercity.

Costul unui astfel de vagon se ridica la circa 500.000 de euro, CFR Calatori analizand si posibilitatea ca aceste trenuri sa circule si catre Arad, Suceava, Iasi sau Constanta. Pentru cei care vor circula intr-un astfel de vagon, CFR Calatori ofera fotolii din piele pentru serviciul Exclusiv si din plus pentru serviciul Standard, monitoare cu diagonala de 51 cm in fiecare vagon, display-uri montate in spatarele scaunelor, acces wirelless la Internet, bar prevazut cu frigider, cuptor cu microunde, precum si facilitati pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii.

Pentru cei care vor prefera sa calatoreasca la clasa business Exclusiv in pret va intra si o gustare oferita de CFR Calatori. Primele trei vagoane din acesta clasa vor fi inaugurate pe 1 decembrie pe ruta Bucuresti - Alba Iulia, cu ocazia sarbatoririi Zilei nationale a Romaniei, trenul urmand sa transporte deputati, senatori, membri ai Executivului si reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale.

Rompres

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...