Pierderile CFR Marfa or creste la 192 milioane lei

Duminica, 11 Septembrie 2011, ora 13:19
1137 citiri
Pierderile CFR Marfa or creste la 192 milioane lei

Pierderile CFR Marfa vor creste in acest an 2,3 ori, de la 81,2 milioane lei la 192 milioane lei, pentru ca Guvernul nu a efectuat o majorare de capital, care ar fi condus la stoparea inregistrarii de pierderi si ariearate la finele acestui an, se arata intr-un proiect de HG, potrivit Mediafax.

"Intrucat aceasta actiune nu s-a finalizat, societatea este in prezent in imposibilitate de a reduce arieratele, si implicit, cheltuielile suplimentare cu accesoriile, fiind astfel prevazut un nivel majorat al arieratelor la 31 decembrie 2011.

Majorarea pierderii pe anul 2011 provine din inregistrarea pe cheltuieli a penalitatilor aferente datoriilor la bugetul general consolidat al statului in valoare de 150 milioane lei", se precizeaza in nota de fundamentare a proiectului de HG elaborat de Ministerul Transporturilor pentru rectificarea bugetului companiei. 

Ministerul mentioneaza ca bugetul initial al CFR Marfa pentru acest an a fost aprobat in conditiile in care compania urma sa beneficieze de majorarea de capital.

Bugetul rectificat prevede o crestere a veniturilor cu 10% fata de nivelul stabilit la inceputul anului, la 1,16 miliarde lei si o majorare a cheltuielilor cu 19,4%, la 1,35 miliarde lei. 

Platile restante vor urca cu 63,2%, de la 765,6 milioane lei la 1,25 miliarde lei, iar nivelul creantelor a ramas nemodificat la 360 milioane lei.

Totodata, fondul de salarii a crescut cu 3,5%, de la 255,56 milioane lei la 264,71 milioane lei, insa castigul mediu pe salariat a scazut cu 77 lei, la 2.385 lei.

CFR Marfa se afla printre companiile monitorizate prin acordul cu FMI. Compania va avea management privat, iar statul s-a angajat sa vanda 20% din actiuni.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#cfr marfa, #majorare capital, #arierare, #pierderi cfr marfa, #cfr , #stiri CFR