Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Peste 500 de angajati disponibilizati de la CFR Marfa vor contesta in instanta decizia

Peste 500 de angajati disponibilizati de la CFR Marfa vor contesta in instanta decizia

Peste 500 din cei 6.380 de angajati care urmeaza sa fie disponibilizati la CFR Marfa sustin ca au fost trecuti pe lista abuziv, fara a se respecta Codul Muncii, si vor contesta in instanta decizia Administratiei, a declarat miercuri pentru NewsIn presedintele FNFMC, Gheorghe Fratica. 

"Cei peste 500 de salariati din sucursalele CFR Marfa au semnat preavizele, insa vor contesta in instanta dupa 8 martie decizia administratiei. Unii dintre ei au probleme sociale.

Au fost pastrati de catre Administratie salariati care nu intampina aceste probleme, iar o parte dintre cei ramasi nu au vechimea lor in munca, ci sunt noi angajati.


Majoritatea dintre acestia au depus memorii la administratia CFR Marfa, dar nu au rezolvat nimic.


Nu inteleg pe ce criterii se iau deciziile acestor concedieri, avand in vedere ca in 2000 la CFR Marfa erau 29.081 de angajati condusi de 13 directori, iar in 2009 la cei 17.048 de salariati sunt 20 de directori", a precizat presedintele Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial (FNFMC), Gheorghe Fratica.


Potrivit acestuia, sindicatele ii sustin pe cei care vor contesta in instanta, deoarece considera ca nu au fost analizate si stabilite corect criteriile privind deciziile concedierilor.


"Nu vor cere daune materiale, ci vor cere reincadrarea in campul muncii si drepturile salariale care li se cuvin pana la terminarea procesului", a declarat pentru Agentia NewsIn Gheorghe Fratica.


 



Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2229 ori