Pescarasu (CFR): Au fost trimisi in somaj tehnic 3.000 de salariati, din cauza scaderii activitatii

Miercuri, 18 August 2010, ora 15:31
2615 citiri
Pescarasu (CFR): Au fost trimisi in somaj tehnic 3.000 de salariati, din cauza scaderii activitatii

Decizia de trecere in somaj tehnic a angajatilor CFR Calatori a fost luata din cauza scaderii activitatii si a reducerii incasarilor cu 15-20%, a declarat miercuri directorul general al companiei, Liviu Pescarasu, care a adaugat ca a fost luata aceasta decizie in cazul a 3.000 de salariati, informeaza NewsIn.

"Am discutat cu reprezentantii sindicatelor feroviarilor pe programul stabilit, explicandu-le ca decizia de trecere in somaj tehnic a angajatilor s-a luat datorita faptului ca la CFR Calatori a scazut activitatea si s-au redus incasarile cu 15-20%", a declarat Liviu Pescarasu.

Acesta a precizat ca, incepand de luni, au fost trimisi in somaj tehnic 3.000 de salariati din cei 15.000 cat are compania.

"Am dat drumul la somaj tehnic dar, pentru functiile de mecanic de locomotiva, sef tren, manevrant, revizor tehnic de vagoane, numarul de zile (de somaj tehnic, n.r.) va fi mai mic. Este dreptul sindicatelor sa protesteze, drept pentru care i-am primit la discutii pe reprezentantii acestora, subliniind ca decizia trecerii in somaj tehnic a fost luata in situatia scaderii activitatii si a reducerii incasarilor", a mai spus Pescarasu.

Potrivit lui Pescarasu, in luna septembrie va fi un recul legat de traficul de calatori, deoarce se va incheia sezonul estival si vor fi anulate mai multe trenuri spre Litoral.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#somaj tehnic activitate cfr , #stiri CFR