Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

O filiala a CFR Marfa a cerut intrarea in insolventa

O filiala a CFR Marfa a cerut intrarea in insolventa


Societatea Comerciala Intretinere si Reparatii Locomotive si Utilaje CFR IRLU, filiala a CFR Marfa, a solicitat in instanta intrarea in insolventa, cererea fiind inregistrata saptamana trecuta la Tribunalul Bucuresti.

CFR IRLU a fost infiintata in anul 2001, prin externalizarea activitatii de reparatii locomotive din cadrul CFR Marfa.

Compania realizeaza lucrari de revizii, reparatii si modernizari locomotive atat pentru operatori feroviari locali, cat si din strainatate.

Potrivit informatiilor raportate la Ministerul de Finante, filiala CFR Marfa a incheiat anul trecut cu afaceri de 86,1 milioane lei, pierderi de 32,1 milioane lei si un numar mediu de 1.710 salariati.

Datoriile CFR IRLU au totalizat 96 milioane lei la finele lui 2013

CFR Marfa SA este lider pe piata transporturilor feroviare de marfa din Romania, cu o cota de aproape 55% la nivelul anului trecut.

Guvernul s-a angajat fata de FMI la o restructurare agresiva a transportatorului feroviar de marfa si continuarea procesului de privatizare cu un investitor strategic, dupa ce vanzarea pachetului majoritar de actiuni catre Grup Feroviar Roman a esuat anul trecut.

In cadrul programului de restructurare, compania controlata de stat prin Ministerul Transporturilor a anuntat disponibilizarea a 2.500 de oameni in luna iulie, aproape 30% din numarul total de angajati.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2160 ori
Citeste mai multe desprecrf insolventa cai ferate