MTI va propune sa nu mai existe niciun salariu mai mare decat cel al directorului general la CFR

Marti, 30 Iunie 2009, ora 16:54
1658 citiri
MTI va propune sa nu mai existe niciun salariu mai mare decat cel al directorului general la CFR

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii va propune la urmatoarea runda de discutii cu sindicatele ca in cadrul celor trei companii CFR sa nu mai existe niciun salariu mai mare decat cel al directorului general, adica peste 4.000 lei pe luna, a spus marti ministrul de resort, Radu Berceanu, potrivit NewsIn.

"Una dintre masurile ce urmeaza a fi luate este mentinerea acelorasi salarii de la nivelul de salariu mic pana la nivelul salariului mediu. De la nivelul mediu si pana la salariul directorului general nu se mai plati nimic peste, pana la 31 decembrie. Ma gandesc la rediscutarea anumitor restructurari prin reducerea de personal in cazul celor trei societati", a spus Berceanu.

Ministrul transporturilor a explicat ca, in prezent, la cele trei companii CFR, de la nivelul directorilor adjuncti in jos, se incaseaza salarii mai mari decat cel al unui director general.

Acesta a precizat ca "mai bine se pastreaza personalul cu venituri mici si fara ore suplimentare si, dupa ce va trece criza, sa fie mentinuti aceeasi salariati si, treptat, sa le fie marite salariile si orele suplimentare".

"Vor lucra doar patru zile pe saptamana in loc de cinci in anumite tipuri de activitati prin rotatie. Sunt idei pe care le voi discuta cu partenerii sociali pentru depasirea crizei economice", a adaugat Radu Berceanu.

Referindu-se la CFR Marfa, unde transportul de marfa a scazut cu 50% fata de nivelul similar al anului trecut, Berceanu a spus ca, din punct de vedere al incasarilor, situatia este "tragica".

Potrivit acestuia, o alta masura luata de MTI legata de cele trei companii CFR a fost reducerea cheltuielilor, altele decat cu personalul, la maximum.

Partea de cheltuieli cu personalul este foarte mare, fiind de circa 80% din totalul cheltuielilor. "Va trebui sa incercam ca pana la sfarsitul anului sa luam masuri mai drastice, fiindca fondurile se vor termina", a conchis Radu Berceanu.

 

#berceanu, # salarii, # cfr , #stiri CFR