Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MT a modificat doua conditii de precalificare pentru privatizarea CFR Marfa

MT a modificat doua conditii de precalificare pentru privatizarea CFR Marfa


Ministerul Transporturilor a modificat doua dintre conditiile impuse de criteriile de precalificare pentru privatizarea CFR Marfa in cazul persoanelor care participa in cadrul unui Grup de Investitori, conform unui anunt publicat pe site-ul MT.

Astfel noile conditii prevad detinerea, de catre unul sau mai multi membri ai grupului de investitori, a unei licente de transport de marfa sau a oricarei alte aprobari, in vigoare, emise de catre o autoritate competenta in domeniul transporturilor cu cel putin 3 ani inainte de data depunerii Documentelor de Participare, care a fost detinuta neintrerupt si fara incalcari semnificative in toata aceasta perioada.

Anterior nu se specifica faptul ca o astfel de licenta sau aprobare trebuie detinuta de unul sau mai multi membri ai grupului de investitori.

O alta modificare vizeaza faptul ca, in cazul persoanelor care participa in cadrul unui Grup de Investitori, membrii Grupului de Investitori care indeplinesc
cerinta anterioara vor trebui sa aiba, cumulat, o cifra de afaceri medie anuala in ultimii 3 ani de cel putin 30 milioane euro.

In Anuntul anterior, cerinta privind cifra de afaceri de 30 milioane lei era impusa doar membrului Grupului de Investitori care detine licenta de transport marfa sau orice alta aprobare in vigoare, si nu cumulat.

Restul conditiilor de precalificare nu au fost modificate.

Castigatorul licitatiei va fi stabilit pe 26 iunie

Documentele de precalificare se pot depune pana la data de 8 mai, ora 16.00, iar deschiderea documentelor va avea loc pe 9 mai, ora 11.00 la sediul Ministerului Transporturilor, urmand ca, pana pe 15 mai, ora 12.00, sa fie analizate documentele si sa fie publicata o lista scurta cu potentialii investitori, precum si lista celor respinsi. Compania castigatoare va fi anuntata pe 26 iunie.

Pentru participarea la licitatia cu oferta in plic, documentele trebuie depuse de potentialii cumparatori pana cel tarziu in data de 19 iunie, ora 12.00, iar in data de 26 iunie, ora 11.00, la sediul ministerului, Comisia de privatizare va deschide plicurile depuse de ofertantii prezenti si va stabili castigatorul licitatiei.

Pretul de pornire al licitatiei pentru 51% din actiunile CFR Marfa este de aproape 800 de milioane de lei, iar dosarul de prezentare poate fi achizitionat contra sumei de 10.000 de euro sau echivalent in lei.

Participantii trebuie sa depuna 10.000 de euro sau echivalent in lei prin ordin de plata la Trezorerie sau intr-un cont de la Eximbank pentru documentele pentru licitatie, iar in cazul precalificarii vor trebui sa mai plateasca o taxa de 5.000 de euro pentru a consulta camera de date.

Dupa finalizarea procesului de privatizare, statul ramane cu 49% din actiunile companiei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1034 ori